Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρ...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε αναλυτικά για το Κατοχικό Δάνειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της ΚΕ Επιτροπής, ενώ παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε αναλυτικά για το Κατοχικό Δάνειο και το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων. Επίσης αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τόνισε πως και η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου στο διάγγελμα της έλεγε πως υπάρχει μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και πως θα πρέπει να υπάρχει σταθερότητα μέσω της συνεργασίας της κατοχικής κυβέρνησης με τους κατακτητές της.

Από την πλευρά της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε για το θέμα του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα, την επιρροή και την εξέλιξη του μέσα από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Μανώλης Γλέζος, μέσω skype, σε απευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των Γερμανικών οφειλών. Αναφέρθηκε ειδικά στις δηλώσεις Σόιμπλε σύμφωνα με τις οποίες “το θέμα των οφειλών θεωρείται λήξαν”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Κούκιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις