Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώην εργαζόμενοι «Αχαϊκής Τράπεζας»: Η τροπολογία του ΚΚΕ ήρθε την ώρα που ήμασταν απογοητευμένοι

Πρώην εργαζόμενοι «Αχαϊκής Τράπεζας»: Η ...

Οι απολυθέντες τραπεζικοί υπάλληλοι καλούν τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Την ικανοποίησή τους για την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ (διαβάστε εδώ), με την οποία διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η πρωτοβουλία του ΚΚΕ ήρθε τη στιγμή που στις τάξεις των πρώην εργαζομένων επικρατούσε απογοήτευση πως δεν θα υπάρξει λύση. Ο Σύλλογος παράλληλα, καλεί τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως τη συμπολίτευση θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ψηφίσουν την εν λόγω τροπολογία.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχθήκαμε την κατάθεση Τροπολογίας από το ΚΚΕ που αφορά την απορρόφηση των εργαζομένων των τριών υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών από την Εθνική Τράπεζα.

Ήταν μία κίνηση που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι επιτέλους οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με την περίπτωση μας, μετά από πολύ καιρό. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι διωγμένοι-απολυμένοι υπάλληλοι από τον Τραπεζικό Κλάδο. Δηλαδή από το σύνολο των 50.000 και πλέον τραπεζικών υπαλλήλων, οι μόνοι που απολύθηκαν και αφαιρέθηκαν από το δυναμικό των Τραπεζών, είμαστε εμείς.

Η Τροπολογία αυτή, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια της αρχικής προσπάθειας για την απορρόφηση μας τον Απρίλιο 2012, έρχεται σε σημείο που πραγματικά κυριαρχούσε η απογοήτευση ότι εν τέλει λύση στο πρόβλημα δεν θα δινόταν.

Ήδη τα μηνύματα που έχουν εισπράξει οι Σύλλογοι και των τριών τραπεζών από την αντιπολίτευση είναι ιδιαιτέρως θετικά. Η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των νομών και περιφερειών έχουν εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση τους και την ουσιαστική στήριξη σε αυτήν την τροπολογία. Αναγνωρίζουν την δικαιότητα του αιτήματος μας και προτίθενται να συμβάλουν.

Ελπίζουμε ότι η συμπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να κάνει επίδειξη δύναμης πάνω στις δικές μας πλάτες. Η απορρόφηση μας από την Εθνική Τράπεζα αφενός δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και αφετέρου εξασφαλίζει ότι καμία θέση εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων δεν θα χαθεί από εδώ και πέρα. Θα πάψουν αυτοί να αποτελούν τα θύματα των συγχωνεύσεων-απορροφήσεων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο 2012, ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος είχε απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση της Τροπολογίας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, παρόλο που όλα τα τότε πολιτικά κόμματα, είχαν εκφραστεί αρχικώς θετικά. Αυτό το παράδειγμα, μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς σχετικά με την τύχη και αυτής.

Καλούμε για μια ακόμα φορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου, και ειδικά την συμπολίτευση, να ακούσουν τη φωνή μας. Για να μην αποδειχτεί και πάλι ότι ¨φωνή βοώντος εν τη ερήμω¨.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις