Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηλεία: Επιστράφηκαν τα 150 χιλ. ευρώ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων στον δήμο Πύργου

Ηλεία: Επιστράφηκαν τα 150 χιλ. ευρώ για...

Συνενόηση με την τράπεζα

Την εξασφάλιση των μισθών των υπαλλήλων για τον μήνα Δεκέμβριο, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για να εξοφλήσει τα χρέη του, πέτυχε, ύστερα από συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η δημοτική αρχή Πύργου, έχοντας πλέον την δυνατότητα να «ελπίζει» για πιο θετικές εξελίξεις, ως προς το ζήτημα των δανειακών της συμβάσεων, με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής είχε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του τραπεζικού ιδρύματος στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την πλευρά του δήμου, ώστε να συνεχίσει το προσωπικό του να πληρώνεται κανονικά και να μην δημιουργείται «εμπλοκή» όσον αφορά την μισθοδοσία.

«Είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά του δήμου και να δώσουμε την δυνατότητα οι υπάλληλοι απερίσπαστα να κάνουν την δουλειά τους, διότι αποτελούν την ατμομηχανή που σέρνει ολόκληρο το φορτίο του δήμου», τόνισε χθες ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που ανακοίνωσε την συνεργασία που επετεύχθει με την Τράπεζα Πειραιώς η οποία, δείχνοντας το κοινωνικό της «πρόσωπο», επέστρεψε χθες στον δήμο, το ποσό των 150 χιλ. ευρώ, που είχε δεσμεύσει, για δανειακές οφειλές του Οργανισμού.

«Οι προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα αφού ένα από τα βασικότερα τραπεζικά ιδρύματα όπως είναι η Τράπεζα Πειραιώς και που είχε την μεγαλύτερη δανειακή σχέση με τον δήμο, σταμάτησε να παίρνει χρήματα από οποιαδήποτε πηγή προορίζονταν για το ταμείο του δήμου και επέστρεψε μάλιστα 150 χιλ. ευρώ στον δήμο, τα οποία προορίζονται για την μισθοδοσία του προσωπικού», επεσήμανε ο κ. Λιατσής.

Στην Αθήνα για τα δάνεια

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να συζητηθεί η εξυπηρέτηση των δανείων που συνδέουν τον δήμο και το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα – με την ισχύ περιόδου χάριτος – έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει «ανάσες» και να συγκεντρώσει χρήματα για την εξόφληση των οφειλών του.

«Φτάσαμε πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε να προταθεί εκ μέρους του δήμου μια καινούργια πρόταση για την εξυπηρέτηση των δανείων που συνδέουν τον δήμο και την συγκεκριμένη τράπεζα έτσι ώστε με την προσπάθεια που κάνουμε για είσπραξη εσόδων να είμαστε φερέγγυοι και να εξυπηρετούμε τα δάνεια. Η Τράπεζα δείχνει ένα κοινωνικό πρόσωπο που θα διευκολύνει αυτή την διαδικασία και έχει καταλάβει πως λέμε αλήθεια πως έχουμε πραγματικό πρόβλημα ως τοπική κοινωνία και πως πρόθεσή μας δεν είναι να εξαπατήσουμε αλλά να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας», σημείωσε ο κ. Λιατσής.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις