Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα για το σπουδαίο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα… Μητέρα… Μαμά…», στο Αγρίνιο

Πρεμιέρα για το σπουδαίο έργο του Γιώργο...

Παίζουν οι Κώστας Κάππας, Υρώ Λούπη, Μαρία Κωνσταντάρου, Γιώργος Δάμπασης και η Άννα Κουρή

Για τους Πατρινούς θεατρόφιλους που ενδεχομένως βρεθούν ή ταξιδέψουν αυτό το διάστημα στην γειτονική πόλη του Αγρινίου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ας έχουν στα υπόψη πως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 21.00 θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Μάνα… Μητέρα… Μαμά…», ένα από τα πιο εκλεκτά και γνωστά έργα του νεοελληνικού θεάτρου, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Το σπουδαίο έργο του ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου εξελίσσεται την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου το φαινόμενο της αντιπαροχής αλλάζει το τοπίο της Αθήνας ρυθμίζοντας εκ νέου τις σχέσεις των ανθρώπων στην αθηναϊκή κοινωνία.

Μια ηλικιωμένη μητέρα, παρά τις δυνατές αντιστάσεις της, πείθεται τελικά από το γιο της και δίνει το σπίτι της αντιπαροχή. Με αυτή την κρίσιμη απόφαση της, παρόλο που η ίδια νοιώθει να μετατρέπεται σε φορτίο, σε βάρος για τους οικείους της, παραδίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Η μάνα στο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου είναι αποκομμένη από το γνώριμο της περιβάλλον, από το τοπίο των αναμνήσεων της.

Ο συγγραφέας με τρόπο συνταρακτικό, με γλώσσα καίρια και οικεία αλλά όχι γραφική, κατορθώνει να περιγράψει τις οικογενειακές συγκρούσεις μεταβαίνοντας από το τραγικό στο κωμικό εκπλήσσοντας μας συγκινητικά. Το «Μάνα, μητέρα, μαμά» παραμένει ένα έργο διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο, όσο επίκαιρα παραμένουν τα ανθρώπινα αδιέξοδα.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι παραστάσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών έχουν ως εξής:

Πέμπτη 25-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.

Παρασκευή 26-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.

Σάββατο 27-12-14 ώρα: 9.00 μ.μ.

Κυριακή 28-12-14 ώρα: 8.00 μ.μ.

Πέμπτη 01-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.

Παρασκευή 02-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.

Σάββατο 03-01-15 ώρα: 9.00 μ.μ.

Κυριακή 04-01-15 ώρα: 8.00 μ.μ.

Μετά τις γιορτές ακολουθούν κανονικά οι παραστάσεις του τριημέρου από την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, ώρα 21.0 και Κυριακή 11, ώρα 20.00, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό και 5 € φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων (με επίδειξη της κάρτας).

*Στην παράσταση σε σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί Κώστας Κάππας, Υρώ Λούπη, Μαρία Κωνσταντάρου, Γιώργος Δάμπασης και η Άννα Κουρή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture