Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτή την Παρασκευή ο βετεράνος αστυνομικός ρεπόρτερ Πάνος Σόμπολος στην Πάτρα

Αυτή την Παρασκευή ο βετεράνος αστυνομικ...

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα», σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Αστήρ"

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα». Αυτός είναι ο τίτλος του ενδιαφέροντος βιβλίου του βετεράνου δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Πάνου Σόμπολου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει αυτή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα στην Πάτρα.

Για το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου, θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Κυριάκος Κορτέσης, Προέδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Θανάσης Μπαμπανέβας, δημοσιογράφος, Προέδρος ΤΕΑΣ και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Α΄ Αντιπροέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Αχαίας Νατάσα Ράγιου Ο πολύπειρος ρεπόρτερ και δάσκαλος της δημοσιογραφίας Πάνος Σόμπολος, έλκει την καταγωγή του από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κυρίου Σόμπολου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Discover στο Ξενοδοχείο «Αστήρ», στην οδό Αγ. Ανδρέου 16 και Αράτου, στην Πάτρα. Το βιβλίο, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει, αποτελεί την επιτομή του επί σαράντα χρόνια ρεπορτάζ του. Περιλαμβάνει τις πλέον στυγερές ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, τις οποίες ο Πάνος Σόμπολος έζησε από κοντά, κάνοντας ρεπορτάζ, σε όποιον χώρο κι αν διαδραματίζονταν τα γεγονότα.

Επίσης όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε δηλώσεις του, παροτρύνει τους νεότερους συναδέλφους του, να κάνουν ρεπορτάζ πάντα στον τόπο των γεγονότων, όποια και αν είναι η φύση τους (αστυνομικό, πολιτικό, δικαστικό, κτλ), εστιάζοντας στη διασταύρωση των πληροφοριών. Στην αρχική του μορφή το βιβλίο ήταν ογκωδέστερο αλλά ύστερα από προτροπή του εκδοτικού οίκου προσάρμοσε τα κείμενα καθώς το αναγνωστικό κοινό δεν προτιμά τα πολύ μεγάλα βιβλία.

Βέβαια, στο πενταπλό φονικό των Καλυβίων, ο Πάνος Σόμπολος αφιερώνει πολλές σελίδες…

«Τα γεγονότα που περιγράφω στο βιβλίο είναι 100% αυθεντικά. Και είναι όλα πολύ τραγικά αλλά προσπαθώ έστω και μέσα από τέτοια δραματικά γεγονότα, να περνάω πάντα ένα θετικό μήνυμα στο κοινωνικό σύνολο», έχει υπογραμμίσει ο κ. Σόμπολος.

Η φωτ. του Πάνου Σόμπολου είναι από το agrinioreport.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture