Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνεχίζεται έως τις 28 Δεκεμβρίου το φεστιβάλ RE-culture III στην Πάτρα - Μεγάλη η επιτυχία και επισκεψιμότητα του

Συνεχίζεται έως τις 28 Δεκεμβρίου το φεσ...

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας, επικοινώνησε δύο φορές με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του RE-culture Κλεομένη Κωστόπουλο και ρώτησε για το φεστιβάλ

Μεγάλη επιτυχία, σε όλα τα επίπεδα, γνωρίζει το 3o Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας, RE-culture III που ως κεντρική θεματική έχει το «Risk, Διακινδύνευση».

Η επισκεψιμότητα των εκθεσιακών χώρων στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου παρουσιάζονται τα εικαστικά event του RE-culture III (Αγορά Αργύρη, Σκαγιοπούλειο και Παλαιά Δημοτικά Λουτρά) έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ, ο Υπουργός πολιτισμού Κώστας Τασούλας, επικοινώνησε δύο φορές με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του RE-culture Κλεομένη Κωστόπουλο ώστε να πληροφορηθεί για την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Επίσης Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας κυρία Μπέκου μαζί με τον προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας κ. Κοκκινάκη, την προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης κα. Τσακατάρα και την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κυρία Γεωργία Τσουκαλά,καθώς και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θωμόπουλο, ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις και εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διοργάνωση και το μέλλον του Σκαγιοπούλειου Κέντρου.

Ακόμα υπολογίζεται ότι περισσότερα από 30 σχολεία θα έχουν επισκεφθεί την έκθεση μέχρι την ολοκλήρωσή της, την ερχόμενη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Στους μαθητές παρέχεται δωρεάν ξενάγηση των έργων καθώς και η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ήταν έκδηλο από τους καθηγητές, μαθητές, προσκόπους, μέλη συλλόγων, ιδρυμάτων και απλούς πολίτες που παρακολούθησαν την έκθεση και τις ξεναγήσεις πως έφευγαν με αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας αλλά και με την επιθυμία να ξαναεπισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους και τα εξαιρετικά έργα τέχνης.

Σημαντικοί εκπρόσωποι από καθιερωμένους πολιτισμικούς φορείς ολόκληρης της χώρας επισκέφθηκαν την πόλη και έμειναν εντυπωσιασμένοι με το φετινό αποτέλεσμα του RE-culture. Ανάμεσα τους ήταν η Συραγώ Τσιάρα (Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του ΚΜΣΤ και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης), ο κ. Δημήτρης Μιχάλαρος (καλλιτεχνικός διευθυντής του Πεδίου Δράσης Κόδρα), ο συλλέκτης κ. Σωτήρης Φέλιος, ο οποίος επισκέφθηκε δύο φορές την έκθεση με έργα της συλλογής του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του RE-CULTURE καθώς και πλήθος επιμελητών, συλλεκτών και καλλιτεχνών από ολόκληρη την χώρα. Προέκυψαν ουσιαστικές συζητήσεις για την εξέλιξη των πολιτισμικών συνεργασιών του RE-culture με άλλες διοργανώσεις της χώρας αλλά και σπουδαίες ζυμώσεις για το μέλλον της διοργάνωσης.

Οι διεθνείς επαφές του RE-culture διογκώθηκαν τόσο σε ποσοτικά όσο και σε ποιοτικά επίπεδα. Η Art in Progress δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι αυτό με πολύ θετικά αποτελέσματα  για την πόλη.

Η Art in Progress κατάφερε και φέτος να μετατρέψει την Αγορά Αργύρη και το Σκαγιοπούλειο Κέντρο σε μία σύγχρονη πολυπολιτισμική δομή εκπαίδευσης. Κάθε Σαββατοκύριακο παραδίδονται μαθήματα εικαστικών, animation, θεάτρου, χορού, κρουστών, art therapy, yoga από καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς ολόκληρης της χώρας.

Η συμμετοχή είναι μόνο 5 ευρώ και ουσιαστικά είναι μία τεράστια κοινωνική προσφορά του RE-culture και της Art in Progress στην ποιοτική αναβάθμιση της πολιτισμικής παιδείας στην πόλη της Πάτρας.

Οι κριτικές που απέσπασε η φετινή διοργάνωση από τον εθνικό και τοπικό Τύπο ήταν μοναδικές, τοποθετώντας το RE-culture στον χάρτη των σημαντικότερων διεθνών εικαστικών διοργανώσεων της χώρας.

Η κοινωνία πολιτών που συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά στην διοργάνωση της Art in Progress έδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

*Τέλος να αναφέρουμε πως το 3o Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας, RE-culture III κλείνει τις πόρτες του στις 28 Δεκέμβρη, ανανεώνοντας το ραντεβού του για το 2016.

Eκ των χορηγών επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture