Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Aπόψε η Πάτρα θα συνδεθεί με το Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου για την παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων»

Aπόψε η Πάτρα θα συνδεθεί με το Κόβεντ Γ...

Στις 21.15 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στο Ρίο

Για 2η φορά, η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας μέσω της συνεργασίας της με τον όμιλο του ΑΝΤ1, θα πραγματοποιήσει σε ζωντανή σύνδεση μετάδοση μίας παράστασης μπαλέτου από το φημισμένο Kόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

Πέρυσι ήταν ο «Καρυοθραύστης» και αυτή τη φορά το αριστουργηματικό παραμύθι του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων».

Απόψε στις 21.15 το βράδυ, ώρα Ελλάδος (19.15 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου), οι Πατρινοί λάτρεις του θεάτρου και του μπαλέτου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν σε live streaming σύνδεση με την Royal Opera House του Λονδίνου, την πανάκριβη, γιορτινή παραγωγή μπαλέτου του Christopher Wheeldon που έχει βασιστεί στο πολυαγαπημένο έργο του Lewis Carroll, ένα παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Ασπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα.

Ο Wheeldon μαζί με τον συνθέτη Joby Talbot και τον σκηνογράφο Bob Crowley, έχουν δημιουργήσει ένα γνήσιο μπαλέτο για όλη την οικογένεια, στο πνεύμα του αγαπημένου κλασικού παιδικού βιβλίου του Carroll.

Οι λάτρεις του μπαλέτου θα εκτιμήσουν τις αναφορές σε άλλα γνωστά έργα (υπάρχει για παράδειγμα μια παρωδία του Rose Adagio από την Ωραία Κοιμωμένη με τάρτες μαρμελάδας αντί για λουλούδια) ενώ το σημαντικότερο είναι πως θα μεταφερθούν νοερά και με την βοήθεια της τεχνολογίας στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

Πρόκειται για ζωντανή μετάδοση που θα γίνει με τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο και με ελληνικούς υπότιτλους. Όπως ανέφερε η Ελένη Δάσιου, Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στο thebest.gr, η συνολική διάρκεια της παράστασης μαζί με τα δύο δεκαπεντάλεπτα διαλείμματα που θα γίνουν, θα φτάσει τις περίπου 3 ώρες.

Οι Πατρινοί θεατρόφιλοι και λάτρεις του χορού θα θαυμάσουν απόψε ένα μπαλέτο με έναν ταλαντούχο, πολυπρόσωπο θίασο και παράλληλα μια ιδιοφυή απεικόνιση του παράλογου ονειρικού κόσμου του Carroll, με εκπληκτική χορογραφία, συναρπαστική μουσική και σκηνοθεσία.

Η ζωντανή μετάδοση της συγκεκριμένης παράστασης θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Εκτός από την Ελλάδα οι παραστάσεις της Royal Opera House και της Metropolitan Όπερας της Νέας Υόρκης μεταδίδονται ζωντανά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Εισιτήρια διατίθενται:

από τα γραφεία της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Εμπορικό Κέντρο Κόλλα, Πλατεία Γεωργίου Α! 3ος όροφος, γραφείο Νο. 13 και τις ώρες  Τρίτη και Πέμπτη 10-1 το πρωί, Παρασκευή 6-9 το απόγευμα και Σάββατο 11-2 το πρωί, τηλ. 693.6177790), από το Κατάστημα «Μusical» Ρήγα Φεραίου 127, τηλ. 2610.620222, από το Κατάστημα «Discover»  Πατρέως 30, τηλ. 2610.624916, την Ελένη Δάσιου τηλ. 6973 372213 και 2610 990757.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Γενική Είσοδος: €15

Φοιτητές, Άνεργοι, Παιδιά, Μέλη Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας: €10.

*Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, για τους μαθητές των σχολών χορού της περιοχής της Πάτρας αλλά και για τα παιδιά των μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας θα υπάρξει μία ξεχωριστή, χαμηλότερη τιμή (10 ευρώ για δύο παιδιά).

Στόχος των διοργανωτών είναι να γεμίσει η μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών και το σημαντικότερο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα να χαρούν όλοι, μικροί και μεγάλοι μία παραμυθένια, φαντασμαγορική παράσταση από το Κόβεντ Γκάρντεν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View