Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ: Τροπολογία για τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών - Ανάμεσά τους και της Αχαϊκής

ΚΚΕ: Τροπολογία για τους εργαζόμενους τω...

Με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

Τροπολογία - προσθήκη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και ο αχαιός Νίκος Καραθανασόπουλος, ζητώντας τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εργάζονταν σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στην Αχαϊκή Συνεταιρεστική Τράπεζα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο:  «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας» και στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Αναλυτικά, το κείμενο της τροπολογίας:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου: "Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας".

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε στην ανάκληση των αδειών τριών συνεταιριστικών τραπεζών και τίθενται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Πρόκειται για την Αχαϊκή Συν. ΠΕ, Λαμίας Συν. ΠΕ και Λέσβου - Λήμνου Συν. ΠΕ. Το συνολικό ενεργητικό τους στις 30/9/2011 ανέρχεται σε 477 εκατ. ευρώ, οι χορηγήσεις σε 354 εκατ. ευρώ και οι καταθέσεις σε 350 εκατ. ευρώ και απασχολούσαν 187 εργαζόμενους σε 29 καταστήματα.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους και στο χρηματοπιστωτικό τομέα, για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Οι όποιες κρατικές ευρωενωσιακές παρεμβάσεις ενισχύουν αυτή την τάση.

Στα πλαίσια του PSI, του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προωθείται, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση, η αναδιάρθρωση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Διευκολύνεται η συγκέντρωση μέσα από τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προς διασφάλιση ακριβώς των κάθε είδους δικαιωμάτων των ως άνω εργαζομένων προτείνεται προς ψήφιση η κάτωθι Τροπολογία - Προσθήκη.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου: "Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας".

Προστίθεται άρθρο το οποίο έχει ως εξής:

"Στην τράπεζα που μεταβιβάστηκε το υγιές χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση τελούντων συνεταιριστικών τραπεζών μεταφέρονται αυτοδίκαια, από το χρόνο της ως άνω μεταβίβασης, και οι εργαζόμενοί τους, στους οποίους αναγνωρίζεται και εφαρμόζεται το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων τους"»

 

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις