Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Διονυσίου σήμερα και αύριο - Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Διονυσ...

Αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί θα τελεστεί και Δοξολογία για το πυροσβεστικό σώμα

Την ιερά Μνήμη του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, τιμά η Ορθόδοξη Χριστιανική μας εκκλησία στις 17 Δεκεμβρίου 2014. Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Η ιερά πανήγυρη θα ξεκινήσει την Τρίτη 16/12/2014 στις 18.00 με τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών. Στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Τακτικός.

Ανήμερα της εορτής την Τετάρτη 17/12/2014, θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρόνο, στις 11 το πρωί της 17ηςΔεκεμβρίου, θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, Θεία Δοξολογία για τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας μιας και στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, φυλάσσεται εικόνα των «Αγίων Τριών Εν Καμίνω Παίδων» Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά την ημέρα του εορτασμού, όλες οι Υπηρεσίες του Σώματος θα είναι ανοιχτές για το κοινό έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν, όσοι το επιθυμούν.

Στο ναό του Αγίου Διονυσίου θα τεθούν για προσκύνημα τεμάχια των ιερών λειψάνων των Αγίων Διονυσίου, Παντελεήμονος, Κοσμά και Δαμιανού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις