Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα χρόνο συμπλήρωσε το Επίκεντρο+ της Πάτρας - Φέρνει την Δήμητρα Ματσούκα και Μίνι Πλανητάριο για τα παιδιά

Ένα χρόνο συμπλήρωσε το Επίκεντρο+ της Π...

Επίσης τα Χριστούγεννα θα εμφανιστούν live οι Penny & the Swinging Cats

Ένα χρόνο συμπληρώνει αυτήν την περίοδο, το θέατρο – πολυχώρος Επίκεντρο+ στην γειτονιά του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα από τότε που ο χώρος ξαναζωντάνεψε, ανακατασκευάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί.

Το "Επίκεντρο" που πολύ παλιότερα ήταν εκθεσιακός χώρος και κατόπιν εναλλακτική θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είχε φτάσει στο σημείο για αρκετά χρόνια να παραμείνει ένας ξεχασμένος και ερειπωμένος χώρος που μόνο λύπη προξενούσε στους φίλους των τεχνών και του θεάτρου. Ωστόσο πέρυσι το φθινόπωρο, οι Αντώνης Σκιαθάς, Φίλιππος Μποτώνης και Ίλια Ράγκου τόλμησαν και προέβησαν σε ένα φιλόδοξο και τολμηρό εγχείρημα, ανασυγκρότησαν τον χώρο με στόχο την δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού κυττάρου και εστίας στην πόλη της Πάτρας.

Με αφορμή τον ένα χρόνο επαναλειτουργίας, οι υπεύθυνοι του Επίκεντρο+ είχαν μία συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου όπου και παρουσίασαν τι έγινε το περασμένο διάστημα αλλά και παραστάσεις και δρώμενα που αναμένεται να παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στον πολυχώρο.

Όπως ανέφερε η Ίλια Ράγκου στο thebest.gr, έρχεται ένα Μίνι Πλανητάριο για τα παιδιά αλλά και η αγαπητή ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, η οποία θα παρουσιάσει στις 26, 27 και 28/12/2014, το προκλητικό έργο του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.  Επίσης το βράδυ των Χριστουγέννων, την Πέμπτη 25/12/2014 στο Επίκεντρο+ θα εμφανιστεί η κεφάτη μπάντα Penny & the Swinging Cats.

Οι αγαπημένες «μουσικές γάτες» δεν είναι πια μόνο swing και rock n’ roll, αλλά είναι πάντα ρετρό. Επτά επί σκηνής, με δύο κιθάρες στο κέντρο να σηκώνουν το βάρος και να δίνουν το στίγμα της μπάντας, ενίοτε και με … κόντρες, μία τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα, ο Γιώργος Ζερβός, ανανεωμένος, δυναμικός αλλά πάντα rock n’ roll και η Πέννυ Μπαλτατζή, η λαμπερή leader ερμηνεύτρια του γκρουπ, καταφθάνουν με γιορτινή διάθεση στην Πάτρα για να παρουσιάσουν τη νέα τους μουσική παράσταση.

Όσον αφορά στο Μίνι Πλανητάριο, όπου η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ, το Επίκεντρο+ υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους ένα ταξίδι στο σύμπαν των αστεριών. Από τις 23 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 6 Ιανουαρίου 2015, με  καθημερινές προβολές από τις 11 το πρωί και κάθε μια ώρα.

Θα υπάρχει και ομαδικό εισιτήριο 4 ατόμων, 4 €/άτομο. Κρατήσεις θέσεων στο 2610 461050.

Το έργο «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» με την Δήμητρα Ματσούκα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014 από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τον Μάιο του 2014.

Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου. Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου. Κινησιολογία: Pauline Huguet. Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος. Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς. Ερμηνεύει η Δήμητρα Ματσούκα.

Να θυμίσουμε ακόμα πως στο Επίκεντρο+ παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «2 ½ φόνοι κι ένα bulldog» από την Πατρινή ερασιτεχνική ομάδα των «Υποκριτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 5.300 επισκέπτες απόλαυσαν στο Επίκεντρο+ την παράσταση των Υποκριτών αλλά και την αξιόλογη παιδική παράσταση του Γιάννη Καλατζόπουλου, "Η Σολομώντεια Λύση", που συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ενώ μέσα στις γιορτές θα υπάρξουν και εξτρά παραστάσεις.

Τέλος σήμερα 15 και την Τρίτη 16/12 και στις 22-23 Δεκεμβρίου 2014, το Επίκεντρο+ φιλοξενεί την Αθηναική θεατρική παράσταση "Το Παγκάκι" με τους Αλέξανδρο Καλπακίδη και Έλενα Μαρσίδου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και μουσική από τα "Κίτρινα ποδήλατα". Η Έλενα Μαρσίδου είναι ηθοποιός, η οποία κατάγεται από την Πάτρα και είχε κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

«Το Παγκάκι» είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν σε μετάφραση του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture