Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: Αυτές είναι οι ενέργειες για την σίτιση των μαθητών - Τι απαντούν επειδή ξανά παρέκαμψαν τις υπηρεσίες

Δήμος Πατρέων: Αυτές είναι οι ενέργειες ...

"Η νέα Διοίκηση του Κοινωνικού Οργανισμού προσπαθεί να εξαντλήσει ό,τι περιθώρια υπάρχουν"

Σε  απάντησή του στον δημοτικό συμβουλο κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θ. Τουλγαρίδης απαντά για το θέμα της κάλυψης της σίτισης των μαθητών των σχολείων.

Αναφέρει συγκεκριμένα: "Η πλειοψηφία του λαού μας στενάζει κάτω από το βάρος των συνεπειών της εξάχρονης καπιταλιστικής οικονομικής  κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων συγκυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ., μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και τον υποσιτισμό νέων ανθρώπων. Το πρόσφατο τραγικό γεγονός της λιποθυμίας από υποσιτισμό ενός παιδιού σε σχολείο της πόλης μας, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση. Η νέα Διοίκηση του Κοινωνικού Οργανισμού προσπαθεί να εξαντλήσει ό,τι περιθώρια υπάρχουν για να ανακουφίσει και να αντιμετωπίσει περιπτώσεις παιδιών που υποσιτίζονται. Ταυτόχρονα διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλύπτεται το σύνολο των κοινωνικών αναγκών στο Δήμο μας. Με βάση αυτά προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Σε έγγραφό μας στις 18/11 ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους συλλόγους γονέων να μας αποστείλουν στοιχεία για μαθητές που μπορεί  να αντιμετωπίζουν σιτιστικό πρόβλημα. Ζητήσαμε αυτό να γίνει με απολύτως εμπιστευτικό τρόπο και με την πρέπουσα διακριτικότητα χωρίς να εκθέσουμε τις οικογένειες διαφυλάττοντας τα προσωπικά τους δεδομένα.
  • Όποιος Διευθυντής Σχολείου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, στέλνει τα στοιχεία σε κλειστούς φακέλους στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού όπου και φυλάσσονται σφραγισμένα. Εναλλακτικά,  κλητήρας του οργανισμού μας τα παραλαμβάνει από τα σχολεία και τα φέρνει στην υπηρεσίας μας .
  • Με βάση τον ΟΕΥ του ΚΟΔΗΠ (άρθρο 8 . παρ 3) μου δίνεται η δυνατότητα με απόφασή μου να ορίσω επιτροπή προκειμένου για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας απόδοσης του έργου του ΝΠΔΔ. Ορίστηκε επιτροπή με την υπ αριθμ 363/2014 απόφαση μου αποτελούμενη από ένα μέλος του ΔΣ και 2 κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των σφραγισμένων φακέλων .
  • Αν από τα στοιχεία που έχουμε , διαπιστωθεί  πως μέρος των παιδιών αυτών   είναι ήδη εγγεγραμμένα μέσω των οικογενειών τους  στην τράπεζα τροφίμων , θα προβούμε άμεσα στην παροχή προϊόντων μέσω της Τράπεζας Τροφίμων , εμπλουτίζοντας τους διαγωνισμούς τροφίμων και  με ανάλογα προϊόντα του πρωινού – δεκατιανού.

Με βάση τα παραπάνω :

  • Το αδιάβλητο της διαδικασίας εξασφαλίζεται από την Επιτροπή που ορίστηκε. Δεν μπορεί άλλος ,πέρα των ατόμων που απαρτίζουν την επιτροπή να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.
  • Οι υπηρεσίες ήταν ενήμερες, δεν παρακάμφθηκαν.
  • Δεν υπάρχει  έλλειμμα επικοινωνίας ή πρόβλημα στην εμπιστευτικότητα των υπαλλήλων .
  • Δεν έχει ακολουθηθεί κάποια αντίστοιχη διαδικασία από τον ΚΟΔΗΠ μέχρι σήμερα.
  • Όσα από τα παιδιά είναι ήδη εγγεγραμμένα στην Τράπεζα Τροφίμων θα προβούμε στις ενέργειες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε να καλυφθεί αυτή τους η ανάγκη με τρόπο που θα αποφασίσουμε στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ.  Στον προϋπολογισμό μας έχει προβλεφθεί ποσό για αυτή την ανάγκη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις