Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα για την επέτειο των 71 χρόνων από το Ολοκαύτωμα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτ...

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2014, ήταν ο Πατρινός διακεκριμένος συγγραφέας και καθηγητής φιλόλογος Κώστας Λογαράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων για να τιμήσει το Ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς που είχε συμβεί στις 13-12-1943.

Οι πολλές, ενδιαφέρουσες και σημαντικές αυτές εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, μια ηλιόλουστη ημέρα, με την τέλεση του πάνδημου μνημοσύνου και την πορεία σε πομπή προς τον Τόπο Εκτέλεσης, τη Ράχη του Καππή.

Στο μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην πλατεία των Καλαβρύτων, χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος και αναγνώσθηκε σημαντικό μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πατρινός διακεκριμένος συγγραφέας και καθηγητής φιλόλογος Κώστας Λογαράς, ο οποίος, με το μεστό και γεμάτο μηνύματα λόγο του, το γλαφυρό και λογοτεχνικό του ύφος και τη συγκινητική εκφώνησή του, καθήλωσε το ακροατήριο και έδωσε παραστατικά και με σαφήνεια, τόσο το ιστορικό της καταστροφής, όσο και, κυρίως, τα μηνύματα και τα διδάγματα που από αυτή, διαχρονικά, αντλούνται.

Το μνημόσυνο και την πορεία τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αχαΐας, κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, οι βουλευτές του νομού Αχαΐας, κ.κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου και Νίκος Νικολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι πρώην βουλευτές Αχαΐας και πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρώην Νομάρχης κ.κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κατσικόπουλος, αντίστοιχα, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Πέτερ Σοοφ, η Πολιτική Ακόλουθος της πρεσβείας των Η.Π.Α., κ. Μαίρη Φραγκάκη, ο πρόξενος της Πολωνίας, Στρατηγοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών, Δήμαρχοι 32 Δήμων (από τους 46) Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της μαρτυρικής Μόρφου της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Πίττας.

Επίσης παρέστησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων του νομού Αχαΐας, κ.κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Θάνος Καρπής και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, κ. Στάμας, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι Δήμων και Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης από την Πολωνία, τη Μάλτα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Σλοβενία, την Κύπρο και τα Σκόπια(FYROM), Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στα Καλάβρυτα, στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2014, η 27η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, κατά την οποία εντάχθηκαν στην Διεθνή Ένωση τα Καλάβρυτα και το Αίγιο, ως πλήρη μέλη αυτής.

*Ακόμα στις 12 Δεκεμβρίου 2014, έγινε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940 – 1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», με, πρωτοφανή, μεγάλη συμμετοχή, 32 από τους 46 Καλλικρατικούς Δήμους, που το εκπροσωπούν.

Στη γενική, αυτή, συνέλευση, εκλέχτηκε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου, αποτελούμενο από 15 μέλη, μαρτυρικούς Δήμους και, συγκεκριμένα από τους Δημάρχους ή εκπροσώπους των Δήμων Δράμας, Πυλαίας – Χορτιάτη, Πέλλας, Βόλου, Λαμιέων, Ζαγορίου, Σουλίου, Νικολάου Σουφά, Κομμένο Άρτας, Δελφών, Νίκαιας Ρέντη, Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας, Καλαβρύτων, Καντάνου, Ανωγείων, Βιάννου και Μακρακώμης και Πρόεδρος αυτού επανεξελέγη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννης Γεωργακός και Γραμματέας ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Μανώλης Καλλέργης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις