Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέντε Ευρωπαϊκά βραβεία για την «Ida» που θα προβάλλει τον Γενάρη η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Πέντε Ευρωπαϊκά βραβεία για την «Ida» πο...

Η αξιόλογη ταινία Πολωνικής παραγωγής διεκδικεί επάξια την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ενώ αναμένεται να προταθεί και για Όσκαρ

Από τα κινηματογραφικά αριστουργήματα της χρονιάς που αξίζει να ανακαλύψει κανείς και στις ελληνικές αίθουσες όπου προβάλλεται εδώ και ενάμιση μήνα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), το Πολωνικής παραγωγής δράμα «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι θριάμβευσε στα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου με πέντε (5) διακρίσεις.

Η σπουδαία όπως λέγεται ταινία τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας για το 2014, σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Παβλικόφσκι, διεύθυνσης φωτογραφίας για τους Λούκας Ζαλ και Ριζάρ Λεντζέφσκι καθώς και με το βραβείο κοινού.

Φαβορί για την κατηγορία του ξενόγλωσσου Όσκαρ (στις 15 Ιανουαρίου 2015 η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων), το «Ida» είναι επίσης υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η ταινία «Ida» αναμένεται να είναι η εναρκτήρια του δεύτερου κύκλου προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στις 12 Ιανουαρίου 2015 (αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία).

Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το σάιτ της εφημερίδας Έθνος, δόθηκαν το περασμένο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στην Εθνική Οπερα στη Ρίγα της Λετονίας και έστεψαν «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού σινεμά την βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το φιλμ «Δυο μέρες, μια νύχτα» των Βέλγων αδελφών Νταρντέν.

Επίσης βραβεύτηκε στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας ο τιμηθείς στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών, Τίμοθι Σπολ για το βιογραφικό δράμα «Mr Turner» του Άγγλου δημιουργού Μάικ Λι. Το τιμητικό βραβείο της φετινής απονομής δόθηκε στη βετεράνο Βελγίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά.

*Σήμερα Δευτέρα 15/12/2014, να θυμίσουμε πως σε τρεις προβολές, στις 18.00, 20.15 και στις 22.30, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας προβάλλει την ταινία «Χορεύοντας στο σκοτάδι», παραγωγής 2000, σε σκηνοθεσία του Δανού Λαρς Φον Τρίερ με την συγκλονιστική, σπαρακτική ερμηνεία της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπιοργκ. Παίζει ακόμα η Γαλλίδα Κατρίν Ντενέβ.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture