Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαϊκή Φάρμα: η μοναδική φάρμα που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα από πρόβειο γάλα

Αχαϊκή Φάρμα: η μοναδική φάρμα που παράγ...

Το παν στα γαλακτομικά είναι η γεύση, δηλώνει ο Δημήτρης Αυγέρος

Το 2009, όταν η κρίση χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, ο Πατρινός επιχειρηματίας Δημήτρης Αυγέρος αποφάσισε να αξιοποιήσει την 25ετή εμπειρία του ως εγκαταστάτης κτηνοτροφικών μονάδων και να δημιουργήσει τη δική του καθετοποιημένη μονάδα.

Διαθέτοντας λοιπόν την πείρα και τη γνώση από τις μονάδες που είχε κατασκευάσει ανά τη χώρα, επέστρεψε στην πατρώα γη, για να την αξιοποιήσει και να αλλάξει τα δεδομένα της τοπικής αγοράς.

Έτσι, δημιούργησε στα Μποντέικα Αχαΐας μια σύγχρονη φάρμα, όπου παράγονται υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, βασισμένα στη νέα τεχνολογία και με σεβασμό στην παράδοση, την «Αχαϊκή Φάρμα».

Πρόκειται για τη μοναδική φάρμα σε όλη τη χώρα που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα αποκλειστικά και μόνο από πρόβειο γάλα. Όπως επίσης, είναι η μοναδική φάρμα που διαθέτει τα προϊόντα της μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το πρώτο βήμα, έγινε με την δημιουργία σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων και την αγορά προβάτων, από άλλους ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων, τους οποίους ο κ. Αυγέρος γνώριζε καλά, αφού τους είχε πελάτες.

Διαλέγοντας λοιπόν τα καλύτερα ντόπια πρόβατα – σήμερα είναι περί τα 1000 – προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Τη δημιουργία γραμμής παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών (τριφύλλι, σανό και γενικά σιτηρών) που καλλιεργούνται σε παρακείμενες εκτάσεις από τη φάρμα.

Η επιχείρηση συνέχισε την ανάπτυξή της με ένα σύγχρονο τυροκομείο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, στο οποίο εργάζονται ειδικευμένοι τυροκόμοι με αγάπη και μεράκι στην τέχνη τους.

Βέβαια, ο δρόμος για την λειτουργία της μονάδας δεν ήταν «σπαρμένος με ρόδα», αφού η ελληνική γραφειοκρατία έβαλε τα εμπόδιά της, τα οποία όμως γρήγορα ξεπεράστηκαν.

Σήμερα η «Αχαϊκή Φάρμα» παράγει προϊόντα πιστοποιημένα, παραδοσιακή φέτα Π.Ο.Π., παραδοσιακό γιαούρτι, κρέμα, κρέμα σοκολάτα και ρυζόγαλο.

Προϊόντα τα οποία χάρη στις ειδικές μεθόδους διατροφής των ζώων και επεξεργασίας του γάλακτος, που συγκομίζεται, ψύχεται άμεσα και επεξεργάζεται αυθημερόν, ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και την ποιότητά τους.

Τα προϊόντα διανέμονται σε καταστήματα της Πάτρας, αλλά ο «ψαγμένος» καταναλωτής μπορεί να τα παραγγείλει και διαδικτυακά, ώστε άμεσα να του τα φέρει η «Αχαϊκή Φάρμα» στην πόρτα του.

Εξάλλου, όπως λέει ο Δημήτρης Αυγέρος ιδιοκτήτης της «Αχαϊκής Φάρμας», το παν στα τυριά και στα γαλακτοκομικά είναι η γεύση τους και αυτή διασφαλίζεται από μικρές καθετοποιημένες μονάδες, που είναι σε θέση να ελέγξουν σε όλα τα στάδια το προϊόν που παράγουν, και να προσφέρουν στον καταναλωτή, εύγεστα και ποιοτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά