Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πούλησε τρία κοτέτσια να θεωρείσαι πλούσιος!

Πούλησε τρία κοτέτσια να θεωρείσαι πλούσιος!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Έχει «λυσσάξει» η Εφορία με τα ακίνητα και θέλει να εξαφανίσει και αυτά και τους φτωχούς ιδιοκτήτες!!!! Το θανατηφόρον πλήγμα επήλθεν με τον διαβόητον  Ενιαίον Φόρον Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Δεν άφησαν σπιθαμήν αχρησιμοποιήτου  γη, την οποίαν να μη φορολόγησαν βαναύσως και επαισχύντως!!! Και ουχί άπαξ αλλά δια βίου!!! Εδώ έχει απόλυτον εφαρμογήν η αποστροφή  του Σ. Μελά ότι «αυτά δεν τα έγραψε χειρ τις αλλά πους τις».

Για να συνεχίσει δε την εξαφάνισην  των ακινήτων, με πρόσφατην εγκύκλιον το Υπουργείον, θεωρεί μεγάλους επιχειρηματίες τους πάμφτωχους οι οποίοι αδυνατούντες  να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ από ακίνητα τα εκποιούν και , επισημαίνει

«Όποιος φορολογούμενος πωλήσει τρία ακίνητα μέσα σε διάστημα 2 ετών θεωρείται ως επιχειρηματίας και η υπεραξία από την πώληση των ακινήτων του, λαμβάνεται υπόψη ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο Ευρώ και όχι με φόρο υπεραξίας 15% και με αφορολόγητο 25.000 Ευρώ»!!!!!!

Υπάρχει πιο τρελλή διάταξη από αυτήν;;; Εκ κληρονομίας και εκ μόχθων πολυετούς εργασίας της συζύγου μου και εμού αποκτήσαμε τρία ακίνητα. Αυτά είναι ήδη άκρως επαχθή,  άνευ ουδενός εσόδου, τους αφαιρέσαμε ηλεκτροδότησην και υδροδότησην και δοθέντως ότι επιβαρύνουν τον ΕΝΦΙΑ αγρίως, έχομεν δημοσιοποιήσει  την εκποίησήν τους!! Τα πωλούμεν στο 30% της αξίας τους αξίας τους και δεν βρίσκεται αγοραστής!! Αν παρ’ ελπίδα ευρεθεί κάποιος αγοραστής,  θα φορολογηθώ με φόρο 26% και δή από 1ης Ιανουαρίου 2014!!!{άλλη τρέλλα πάλιν αυτή}, διότι θεωρούμαι ως επιχειρηματίας !!  Εκποιώ την περιουσίαν μου λόγω πενίας και  αυτομάτως γίνομαι πλούσιος και μεγαλέμπορος!!! Πρόκειται για διάταξην ντροπής ή οποία πρέπει να αποσυρθεί αμέσως γιατί προσβάλει την νοημοσύνην και την αξιοπρέπειαν των πωλητών - πολιτών αλλά  και γιατί αποτελεί διπλήν μαχαιριά στην αγοραπωλησίαν ακινήτων η οποία ήδη ευρίσκεται στο ναδίρ! Πεινώ – δυστυχώ και πωλώ κάποια ακίνητα για να επιβιώσω.

Επλήγηκα εξαίφνης από δυσίατην  ασθένειαν και πωλώ «ότι έχω και δεν έχω» για να σώσω την ζωήν μου. Η πράξη αυτή αυτομάτως με κατατάσσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες!!  Αν λάβωμεν υπ’ όψιν μας ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι  και οι μόνιμοι φοροφυγάδες, ίσως αυτό κάπως μας ευνοεί. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Εμείς γινόμεθα με τις εκποιήσεις της περιουσίας μας «μικροί φοροφυγάδες» (οι άλλοι είναι μεγάλοι φοροφυγάδες) και γι’ αυτό θα κληθούμεν να πληρώσομεν αμέσως!

Η όλη αυτή παράλογη εγκύκλιος έχει και μίαν  αποκάλυψην - επιταγήν. Το Κράτος  έχει πωλήσει εντός διετίας τρία ακίνητα, άρα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας και πρέπει να φορολογηθεί!! Η φορολογία που θα του επιβληθεί είναι η αύξηση μισθών και συντάξεων και η άμεση απόδοση των 13ου και 14ου μισθών τους οποίους περιέκοψεν βαναύσως.

Αν αυτό δεν γίνει αμέσως η νέα εγκύκλιος πρέπει να θεωρηθεί ως μη εκδοθείσα, διότι δεν ημπορεί να κινείται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Το καταλάβατε μωράκια μου;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις