Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου στο Πολύεδρο

Πάτρα: Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής ...

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου

Παρατείνεται έως τη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου, στο Πολύεδρο της Πάτρας.

Εκτίθενται περισσότερα από 40 έργα, λάδια και ακουαρέλες. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων που παρουσιάζονται είναι δουλειά των τελευταίων τριών χρόνων, πορτρέτα, φιγούρες, τοπία και πολλές όψεις της Πάτρας.

Ο Βασίλης Σωτηρχόπουλος γεννήθηκε στην Αντίς-Αμπέμπα της Αιθιοπίας, όπου οι γονείς του δάσκαλοι στο κοινοτικό σχολείο της παροικίας, ίδρυσαν μετά ιδιωτικό σχολείο εκεί. Από το 1936 είναι πια Πατρινός. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1960 ως εκπαιδευτικός-φιλόλογος συμμετείχε στα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου και από το 1968 διευθύνει τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια.

Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε από τους Πρέσσα και Ψαρρό, που ήταν καθηγητές καλλιτεχνικών στο σχολείο. Στην διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα διδάχθηκε σχέδιο στο εργαστήριο του Σαραφιανού (1954). Αργότερα συνέχισε στο εργαστήριο του Θόδωρου Δρόσου, σχέδιο και χρώμα.

Παράλληλα με τις καθημερινές του υποχρεώσεις συνέχισε την ενασχόλησή του με την ζωγραφική. Εδώ στην Πάτρα, η συχνή φιλική του παρέα με τους Σπύρο Σώκαρη και Γιώργο Οικονόμου, όσο ζούσαν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια συντροφιά με τη ζωγραφική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture