Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Και τελικά τι απόμεινε από εκείνο το όργιο τρομολαγνείας που εξαπελύθη από το περασμένο Σάββατο στην πόλη μέσω κατευθυνόμενων ενημερωτικών δελτίων

Και τελικά τι απόμεινε από εκείνο το όργ...

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Κλειστή παρέμενε  στις 12-9-2014, το πρωί η οδός Γούναρη, λέει το ρεπορτάζ, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση συμπαράστασης στους δυο από τους έξι συλληφθέντες στα επεισόδια του Σαββάτου 6-12-2014, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, που οδηγήθηκαν στον Ανακριτή.

Οι συγκεντρωθέντες, κατέβηκαν στο δρόμο και απέκλεισαν την οδό Γούναρη στο ύψος των δικαστηρίων.

Τελικά και οι δυο από τους έξι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ  οι τρεις άνδρες και η 27χρονη που κρατούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου 6-12-2014, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, οδηγήθηκαν το πρωί της 8-12-2014  στον Ανακριτή για να απολογηθούν για τις πλημελημματικές σε βάρος τους κατηγορίες, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις ενώ ο ένας συλληφθείς αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, που ολοκληρώθηκε υπέρ των έξι συλληφθέντων, το ερώτημα παραμένει:

Τελικά όλος ο αχός που σηκώθηκε και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις, οι φωτογραφίες από τα πει(ε)στήρια που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστ. Διεύθυνση και εκείνο το κατεβατό που πλασαρίστηκε στα ΜΜΕ ως αστυνομικό δελτίο, τι απέδωσαν από αυτό το όργιο τρομολαγνείας που εξαπελύθη από το περασμένο Σάββατο στην πόλη μέσω κατευθυνόμενων ενημερωτικών δελτίων;

Την ελευθέρωση των κρατουμένων από το Σαββατοκύριακο στο «φρέσκο» της οδού Ερμού της Πάτρας;

Ωραία, αφού η Δικαιοσύνη αποφάσισε και έτσι είναι η αδιαμφισβήτητη απόφασή της, το μόνο που μένει να εννοήσουμε είναι πως η αναζήτηση των μπαχαλάκηδων κουκουλοφόρων δεν θα πρέπει στο εξής να γίνεται μόνον προς την πλευρά των διαδηλωτών. Ή τουλάχιστον όχι πάντα, για να μην είμαι απόλυτος.

Και σε κάθε περίπτωση, δικαιώνονται όσοι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο για τις αναίτιες συλλήψεις.

Κι επειδή ακόμη κυκλοφορεί εκείνο το βίντεο με τους ΜΑΤαδόρους που ανταλλάσσουν μολότοφ πάνω από το σακίδιο αποθήκευσής τους, ως χριστουγεννιάτικα δώρα, κατά τον τηλεοπτικό Mega στην Πάτρας, κατά την Αστυνομία εκτός Πατρών.

Και από την στιγμή που δεν είμαστε ειδικοί να επιλύσουμε την γεωγραφική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, θα κρατήσουμε μόνον τούτο: Αστυφύλακες των ΜΑΤ ανταλλάσσουν μολότοφ, ενώ κουκουλοφόροι κάνουν συλλήψεις. Ή μήπως και κάτι άλλο σε συνεργασία με το μολοτοφικό σακίδιο των ΜΑΤαδόρων;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις