Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Μάχη για να ζήσει δίνει 8χρονος ρομά στο Νοσοκομείο Παίδων στην ΑΘήνα

Πύργος: Μάχη για να ζήσει δίνει 8χρονος ...

Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα νοσηλεύεται ο 8χρονος Ρομά που χθες το πρωί παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στα φανάρια της Φιλοθέης.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι σε ένα σημείο, που παιδιά του καταυλισμού που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, εκθέτουν πολύ συχνά σε κίνδυνο τον εαυτό τους παίζοντας ή διασχίζοντας την βοηθητική και πολλές φορές την Εθνική.

Το παιδάκι που φοιτεί στο Δημοτικό Σχολείο στο ίδρυμα Νεότητας «Αγία Φιλοθέη»  της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, όταν τελείωσε το μάθημά του, τον παρέδωσε η δασκάλα του στην Σχολική Τροχονόμο για να το βοηθήσει να περάσει την εθνική οδό με ασφάλεια. Ταυτόχρονα είχαν ενημερώσει τους γονείς του ότι το παιδί τελείωσε το μάθημα και το πηγαίνουν στον χώρο του καταυλισμού.

Η σχολική τροχόνομος συνοδεύοντας το παιδί και κρατώντας το από το χέρι, το πέρασε από τον επικίνδυνο αυτό δρόμο και τον βοηθητικό που έχει συχνή κυκλοφορία και το άφησε στα όρια του χώρου που είναι ο καταυλισμός.

Ο μικρός για άγνωστο λόγο και ενώ η σχολική τροχονόμος είχε επιστρέψει στην θέση της γύρισε πίσω και επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο και πάλι. Εκείνη την στιγμή από Πάτρα προς Πύργο ερχόταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε το παιδί που  ήταν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο παρμπρίζ μπροστά και δεξιά και να πέσει στο οδόστρωμα.

Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως και ενημέρωσε το 166 προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που έγινε μερικά λεπτά αργότερα.

Οι γιατροί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών διαπιστώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασής του έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του στην Αθήνα στο Παίδων. Αφού σταθεροποίησαν την κατάσταση του οχτάχρονου, το διασωλήνωσαν και με ασθενοφόρο αργά το απόγευμα προχώρησαν στη διακομιδή.

Στο σημείο που έγινε το ατύχημα έφθασαν άνδρες της Τροχαίας Πύργου που διενεργούν έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.

 

Συνεχιζόμενο φαινόμενο

 

Το χθεσινό ατύχημα αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς άλλων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή που δίπλα στο Σ.Μ. «Βασιλόπουλο» δημιουργήθηκε καταυλισμός αθιγγάνων, τα παιδιά των οποίων είτε βγαίνουν στο δρόμο για επαιτεία, είτε παίζουν στο βοηθητικό δρόμο όπου η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα συχνή. Μήπως ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις