Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πορεία για τον Νίκο Ρωμανό σήμερα το απόγευμα από το παράρτημα

Πάτρα: Πορεία για τον Νίκο Ρωμανό σήμερα...

Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πορεία Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρών , στην οδό Κορίνθου. Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει:

"Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο Νίκο Ρωμανό και σε όλους τους απεργούς πείνας, που με το έσχατο αυτό μέσο αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τη νεολαία, τους κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα να σταθούν στο πλευρό τους και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη τους. Θα είναι μια νίκη για όλο το λαό και τη νεολαία που δεν υποκύπτει, που δεν συμβιβάζεται, αλλά συνεχίζει να αντιστέκεται πιο δυναμικά και μαχητικά απέναντι στην όλο και πιο αυταρχική και κανιβαλική κυβέρνηση. Οι μεγάλες διαδηλώσεις του προηγούμενου Σάββατου και όλων αυτών των ημέρων, να είναι η αρχή της ανατροπής τους.

Καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, η οποία έχει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τυχόν θανατηφόρα επιδείνωση της υγείας του. Είναι μία συνεπής στάση, απέναντι στην συνολική πολιτική οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, που υπηρετούν τα μνημόνια και ο καθημερινά αυξανόμενος αυταρχισμός της. Ήδη ετοιμάζουν νέο μνημόνιο και νέα μέτρα καταστροφής των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, για τον κίνδυνο της υγείας των οποίων ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή όλων των συλληφθέντων απ’ όλες τις κατηγορίες από την πορεία που έγινε στις 6 Δεκέμβη στους δρόμους της Πάτρας.

Καλούμε σε μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 10/12 στις 18:00 από το Παράρτημα.

Καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτήν και να την οργανώσουν όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, φορείς της πόλης, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Καλούμε σε συνέλευση συντονισμού φορέων αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την συνέχεια των δράσεων και των κινητοποιήσεων.

Ενάντια στο σύστημα και την πολιτική που δολοφονεί όνειρα και ανθρώπους !


Χρέος μας η ανατροπή τους !"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις