Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας υπέρ του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτ...

"Απαιτούμε να δοθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα"

Ψήφισμα για τον Νίκο Ρωμανό που κατατέθηκε από την δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πριν από λίγο. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με ανησυχία παρακολουθούμε, το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις στο θέμα του προφυλακισμένου Νίκου Ρωμανού. Η απαράδεκτη στάση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των αρμοδίων δικαστικών οργάνων που πεισματικά αρνούνται να δώσουν τη δυνατότητα να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που ξεκίνησε απεργία πείνας και διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει αυτή τη στάση της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης:

  • Στέλνει εισαγγελείς στα σχολεία ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται.
  • Σχεδιάζει αλλαγές με στόχο τον περιορισμό της απεργίας.

Ο στόχος προφανής, να επιβληθεί η υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου σε οποιεσδήποτε συνθήκες (καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης).

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα και πρέπει να δίνεται στους κρατούμενους ως στοιχείο της κοινωνικής επανένταξής τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις