Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κατέθεσε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά των δημοτικών τελών η παράταξη Χριστόπουλου- Ζητά ακύρωση

Πάτρα: Κατέθεσε ένσταση στην Αποκεντρωμέ...

Ζητούν να κριθεί ως μη νόμιμη

Στην κατάθεση ένστασης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη (582/15.11.2014) προχώρησε η «ΝΕΑ ΠΟΛΗ». Η ένσταση υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων με βασικά επιχειρήματα ότι: Δεν είναι αιτιολογημένη, καταστρατηγεί την έννοια της ανταποδοτικότητας, δεν επιτυγχάνει ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων και δημιουργεί ανισότητα στην αντιμετώπιση των δημοτών.

Ακολουθεί το αντίγραφο της ένστασης που υπογράφεται από τον επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ» Κώστα Χριστόπουλο και τα μέλη της δημοτικής ομάδας: Ηλία Γκοτσόπουλο, Ανδρέα Νικολάου, Χρήστο Μπακαλάρο, Νίκο Θεοδωρόπουλο, Θεόδωρο Ξυλιά και Γιώργο Καυκά.

ΠΡΟΣ τον κ. Γ. Διδασκάλου Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

ΕΝΣΤΑΣΗ κατά της με αριθμό 582/15.11.2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων

Αξιότιμε κ.  Γενικέ,

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι, Μέλη Συμβουλίων και Εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πατρέων, ενιστάμεθα κατά των αυξήσεων των Δημοτικών Τελών, που θεσπίστηκαν με την με αριθμό 582/15.11.2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και προσφεύγουμε σε σας, παρακαλώντας όπως αποφανθείτε αρμοδίως.

Η εναντίωσή μας τεκμηριώνεται ως ακολούθως:

Α. Η προαναφερόμενη απόφαση δεν στηρίχτηκε στην υπ’ αριθμ. 45/74300/28.12.2010 εγκ. του υπ. Εσωτερικών, με τη οποία δίνονται οδηγίες για τη  «Ρύθμιση θεμάτων οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης των Δήμων».

Β. Δεν είναι αιτιολογημένη, ενώ δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, ούτε αναλυτική εκτίμηση προϋπολογισμού εσόδων και δαπανών (βλ. και απόφαση ΣτΕ με αριθμό 60/2010).

Γ. Καταστρατηγεί την έννοια της ανταποδοτικότητας, μη συνυπολογίζοντας την έκταση και τη συχνότητα παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας και άρα το κόστος που συνεπάγεται αυτή.

Δ. Δεν επιτυγχάνει ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων, όπως όφειλε, παρουσιάζοντας έσοδα για την καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό ύψους 21.978.844€ και έξοδα 17.735.000€.

Ε.  Δημιουργεί ανισότητα στην αντιμετώπιση των δημοτών, δεδομένου ότι οι υπέρογκες αυξήσεις σε καμιά περίπτωση δεν συνδέονται ούτε με το δείκτη τιμών καταναλωτή, ούτε με ανάλογες του ύψους τους αυξήσεις των παροχών προς τους πολίτες.

ΣΤ. Δεν αιτιολογεί με στοιχεία την άνιση μεταχείριση μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων (διαφορετικοί κατά περίπτωση συντελεστές).

Επειδή από τα παραπάνω καθιστάται σαφές ότι η 582/15.11.2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στερείται νομικής βάσεως, παρακαλούμε όπως την κρίνετε  μη σύννομη.

Πάτρα, 28.11.2014

 

Οι Ενιστάμενοι

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΞΥΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις