Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηρακλής Ρούπας: Οι ευχαριστίες για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του

Ηρακλής Ρούπας: Οι ευχαριστίες για την ε...

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί εκ νέου στην Κάτω Αχαϊα

Στο κείμενό του ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας τονίζει:

Την Παρασκευή, 5-12, παρουσίασα στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στην Πάτρα, το πρώτο μου βιβλίο, «Οικονομία σε Ύφεση-Πολιτική υπό κρίση».

Πέραν της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ήταν η πρώτη φορά που παρουσίασα κάτι δικό μου ενώπιον των συμπολιτών μου, τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου για την οικονομική κρίση, που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η εκδήλωση έτυχε μεγάλης αποδοχής, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς το βιβλίο σαν ενέργεια και σαν αντικείμενο έχει πληγεί από την κρίση, συνεπακόλουθα και οι εκδηλώσεις που το αφορούν, πόσο μάλλον όταν αυτό πραγματεύεται κάτι εξειδικευμένο και, επιπρόσθετα, φέρει πολιτική χροιά.

Η προσέλευση ήταν για μένα ένα δείγμα πως, παρά την πληθώρα των ηλεκτρονικών μέσων, το βιβλίο εξακολουθεί να προξενεί ενδιαφέρον. Επιπλέον, έδωσε ένα στίγμα πως η πολιτική των «περιχαρακωμάτων» έχει ξεπεραστεί και ότι αυτό που έχει ανάγκη ο πολίτης είναι οι λύσεις και οι προτάσεις.

Ο περιορισμένος χρόνος δεν έδωσε τη δυνατότητα για μια ευρεία συζήτηση και διάλογο με τους παρευρισκόμενους, ούτε κατέστη δυνατόν να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.

Επιφυλάσσομαι για το μέλλον, καθώς είμαι σίγουρος πως θα δοθεί ευκαιρία και να απαντηθούν τα ερωτήματα, αλλά κυρίως να συζητήσουμε, μιας και το εγχείρημά μου δεν αποτελεί μια θεωρητική και φιλοσοφική ανάλυση τής κρίσης, αλλά εξηγεί με απλά λόγια και τί έφταιξε και τί μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Και οι δυνατότητες τής χώρας για το μέλλον και οι προτάσεις προάγονται  και βελτιώνονται μέσα από τον διάλογο.

Ευχαριστώ για την παρουσία τους όλους εκείνους που, ενώ δε με γνώριζαν, μου έκαναν την τιμή να παρευρεθούν. Τους εκπροσώπους φορέων και οργανισμών τής Πάτρας.

Τον π. Ν. Σκιαδαρέση, που εκπροσώπησε την Μητρόπολη Πατρών, κι έδειξε γι" άλλη μια φορά πως η Εκκλησία ακολουθεί τους ρυθμούς τής εποχής μας. Τους φίλους και τους συνεργάτες μου, που πίστεψαν σε μένα και στήριξαν την προσπάθειά μου από την πρώτη στιγμή.

Ξεχωριστά οφείλω να ευχαριστήσω τους προσωπικούς μου φίλους, Γ. ΠαναγιωτάκηΝ. Ανδρουλάκη και Π. Γερουλάνο, που, χωρίς δισταγμό, αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου να βρεθούν στην Πάτρα και να προλογίσουν το βιβλίο μου.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, και ιδιαίτερα τον πατέρα μου, Σπ. Ρούπα, ο οποίος, αν και σε προχωρημένη ηλικία, καθόταν στην πρώτη σειρά, για να μου υπενθυμίζει όχι μόνο το ήθος και τις αρχές που με μεγάλωσε, αλλά πρωτίστως πως αυτός είναι ο τόπος μου και γι΄ αυτόν οφείλω να καταβάλλω κάθε προσπάθεια στο μέλλον.

Τέλος, πολλά ευχαριστήρια οφείλω σ'εκείνους που αγόρασαν το βιβλίο και στήριξαν έτσι το «Άλμα Ζωής Αχαΐας» και τον «Σύλλογο Εθελοντών Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών Η Ελπίδα» ,δύο προσπάθειες που αγωνίζονται σε δύσκολες εποχές για την υγεία των συμπολιτών μας που πάσχουν.

Προσφέροντας τα έσοδα τούς εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να δείχνουν εμπράκτως τη σημασία τού εθελοντισμού και του αλτρουισμού στην Ελλάδα τής κρίσης.

Η προσπάθεια συνεχίζεται όμως καθώς αποψή μου ήταν και παραμένει πως ο πολίτης στην περίοδο της κρίσης πρέπει να ενημερώνεται για να διαμορφώσει άποψη αντικειμενική βασισμένη σε δεδομένα εκτός των οσων παρουσιάζονται από τα κεντρικά "κανάλια ενημέρωσης".

Την ερχόμενη Τετάρτη στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαγιά στις 19.00 θα γίνει εκ νέου η παρουσίαση του βιβλίου μου σε ένα τόνο ποιό άμεσο και λιγότερο πολτικό. Το βιβλίο θα προλογήσει ο πρ Πρύτανης Γ. Παναγιωτάκης και θα συντονίσει την συζήτηση ο Μ. Μπαιρακτάρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις