Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση με την Αστυνομία ζητούν οι έμποροι μετά τα επεισόδια του Σαββάτου-Αφήνουν αιχμές για υπερβολή των κατασταλτικών μέτρων

Πάτρα: Συνάντηση με την Αστυνομία ζητούν...

Εξανεμίστηκε ο τζίρος του Σαββάτου λόγω των επεισοδίων

Άμεση συνάντηση με τον Διοικητή Ασφαλείας της Πάτρας και την ηγεσία της Αστυνομίας ζητούν με έγγραφό τους, οι έμποροι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.

Λίγο μετά τα επεισόδια ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού για να βοηθήσει και να διαχειριστεί την τεταμένη κατάσταση.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, τονίζει:

"Ο Εμπορικός σύλλογος της Πάτρας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας το Σάββατο 6/12/2014.

Οι καταναλωτές - οι καταστηματάρχες - οι υπάλληλοι πνίγηκαν στα δακρυγόνα, το ιστορικό κέντρο θύμιζε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα οι ελπίδες για αυξημένο τζίρο που είχε εναποθέσει ο εμπορικός κόσμος να εξανεμισθούν.

Το εμπόριο είναι η πιο σκληρά δοκιμαζόμενη τάξη από τα μέτρα του μνημονίου και τις κυβερνητικές επιλογές.

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, διακόσιες χιλιάδες είναι στο «κόκκινο», τετρακόσιες χιλιάδες επαγγελματίες στερούνται το κοινωνικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όσοι βάζουν λουκέτο δεν έχουν ούτε το βοήθημα των 350 Ευρώ, έχουν μόνο οφειλές, «κόλαση του Δάντη».

Ο ΕΕΣΠ αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις των κοινωνικών ομάδων με πνεύμα κατανόησης και ενεργούς συμμετοχής.

Οι πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για διεκδίκηση αιτημάτων των κοινωνικών ομάδων είναι αναφαίρετο δικαίωμα και στοιχείο της Δημοκρατίας μας.

Οι καταστροφές  περιουσιών και καταστημάτων( που απέχουν μια αναπνοή από το λουκέτο) είναι ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες.

Γιατί και οι έμποροι έχουν παιδιά άνεργα, φοιτητές, εργαζόμενους των 180 Ευρώ και βιοπορούν από το «μαγαζί».

Παράλληλα, θέλαμε να τονίσουμε ότι η υπερβολή κατασταλτικών μέτρων, η έλλειψη ψυχραιμίας, οι αναίτιες επιθέσεις, συλλήψεις, προσαγωγές κάθε άλλο παρά βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Το ΔΣ του ΕΕΣΠ προσπάθησε με ψυχραιμία το Σάββατο 6/12/2014 να βοηθήσει και να διαχειρισθεί την τεταμένη κατάσταση.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κύριος Γεώργιος Ρώρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κύριος Ηλίας Παυλίδης ήταν παρόντες στα γεγονότα και μετέβησαν στο αστυνομικό Μέγαρο για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Επομένως, έχουμε διαμορφωμένη άποψη.

Τα θέματα αυτά αφορούν πρωτίστως τον εμπορικό κόσμο και καλό είναι να λειτουργούμε προληπτικά".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις