Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία:Ξεκίνησε τα δρομολόγια το εντυπωσιακό "Φιόρο του Λεβάντε"

Ηλεία:Ξεκίνησε τα δρομολόγια το εντυπωσι...

BINTEO

Αρκετός κόσμος αλλά και εκπρόσωποι φορέων, έσπευσαν χθες στο λιμάνι της Κυλλήνης προκειμένου να ξεναγηθούν στο νέο «διαμάντι» της εταιρείας «Levante Ferries» το οποίο ξεκίνησε και επίσημα πλέον τα δρομολόγια του. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα υπερσύγχρονο, ασφαλές και πολυτελές καράβι, που αναβαθμίζει κατά πολύ την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κυλλήνης και της Ζακύνθου.

Το πολυτελές πορθμειακό πλοίο «Fior di Levante» έχει συνολικό μήκος 118,80 μ., πλάτος 20 μ. και βύθισμα 4,75 μέτρα και έχει σχεδιαστεί από Έλληνες μηχανικούς, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Ακόμη, έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετούν 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα.

 

 

Θεωρείται ένα τα καλύτερα πλοία του είδους του, σύμφωνα με αρμόδιους ναυτιλιακούς κύκλους, και λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου!

Στην ξενάγηση παρευρέθηκε ο Ηλείος βουλευτής και πρώην υπουργός, Κώστας Τζαβάρας ,ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ , και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Γιώργο Θεοδόση.

Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Θεοδόσης δήλωσε γεμάτος περηφάνια «Χαίρομαι πραγματικά που δίνω αυτό το πλοίο σήμερα στη διάθεση των συμπολιτών μου. Σεβόμενοι πάντα τον Ζακυνθινό πολίτη αλλά και τον επισκέπτη, στόχος μας είναι η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, που κάνουν την καθημερινότητα του επισκέπτη μας μια ξεχωριστή εμπειρία»

Ο κ.Τζαβάρας τόνισε επίσης μετά το τέλος της ξενάγησης «Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Είναι ασύγκριτα υπέροχο σε σχέση με όλες τις ανάλογες εμπειρίες μετακίνησης που γνωρίσαμε από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο. Είναι όμορφο και λειτουργικό και σέβεται τον επιβάτη και τη βαθειά  σχέση πολιτισμού της Ζακύνθου με τη Δυτική Πελοπόννησο» , ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Θεοδόση και τόνισε ότα θα είναι πάντα στο πλευρό του».

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του την ομορφιά του πλοίου λέγοντας , «Είπα χαριτολογώντας στον κύριο Θεοδόση ,επειδή το ταξίδι από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο είναι μικρό, οι επιβάτες θα θέλουν το πλοίο να πηγαίνει σιγά -σιγά για να έχουν το χρόνο να απολαμβάνουν όλους τους χώρους. Κάθε τέτοια επένδυση φέρνει θέσει εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή μας»

Τις ευχές του εξέφρασε και ο λιμενάρχης Κυλλήνης Ανδρέας Βόσσος, που θα σταθεί αρωγός όπως είπε, πάντα στα πλαίσια του νόμου, για να βοηθήσει αυτή τη νέα προσπάθεια.



Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις