Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To συγκινητικό και πρωτοποριακό "Boyhood", καλύτερη ταινία του 2014 από τους Κριτικούς της Νέας Υόρκης

To συγκινητικό και πρωτοποριακό "Bo...

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στην Αθήνα, όχι όμως και στην Πάτρα

Η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης θεωρείται από τις πιο σημαντικές και η άποψη και τα ετήσια βραβεία της έχουν πάντα ειδική βαρύτητα και επιρροή.

Πριν λίγες μέρες η New York Film Critics Circle ανακοίνωσε λοιπόν τα βραβεία της για τους καλύτερους στον κινηματογράφο της χρονιάς 2014 που σε λίγο τελειώνει και «έβαλε» δυναμικά στον χάρτη ενόψει και των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών (στις 11 Δεκεμβρίου θα αναγγελθούν) και των Όσκαρ, την ταινία «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο οποίος πέρυσι γύρισε το φιλμ «Πριν τα μεσάνυχτα» με την Ζιλί Ντελπί και τον ίθαν Χωκ στην Πύλο και την Καρδαμύλη.

Το «Boyhood» που θεωρείται ένα κινηματογραφικό επίτευγμα και κάτι που δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί στα κινηματογραφικά δεδομένα, έχει ήδη προβληθεί με επιτυχία στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ στην Πάτρα δεν έχει παιχθεί.

Να δούμε μήπως την ταινία διάρκειας δυόμιση ωρών, την επιλέξει για τον β’ κύκλο προβολών της, από τον Γενάρη και μετά η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας.

Όπως έγραψε το σάιτ flix.gr, επιβεβαιώντας μια πορεία που ξεκίνησε από τον τίτλο της πιο «αγαπημένης ταινίας των κριτικών» και θα φτάσει όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι τα Όσκαρ, το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ενός ταλαντούχου Ανεξάρτητου δημιουργού που πρωτοξεχώρισε και διακρίθηκε μέσα από το Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα, ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης, η οποία επίσης ψήφισε για καλύτερο σκηνοθέτη τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και την Πατρίσια Αρκέτ για τον καλύτερο Β' Γυναικείο Ρόλο της χρονιάς, (η Αρκέτ έχει μεγάλες ελπίδες να δει τον εαυτό της και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ).

Η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης ψήφισε επίσης ως καλύτερη ηθοποιό την Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ (και για το «Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι που ωστόσο συνολικά έχει πάρει συγκρατημένες κριτικές και για το «Δυο Μέρες, Μια Νύχτα των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν) δίνοντας της ένα πιθανό προβάδισμα για μια Οσκαρική υποψηφιότητα μάλλον για τη δεύτερη ταινία και ως καλύτερο ηθοποιό τον Άγγλο Τίμοθι Σπολ για το «Mr. Turner» του Μάικ Λι, ο οποίος είχε βραβευτεί και στο περασμένο Φεστιβάλ των Κανών που δεν αποκλείεται να βρεθεί και αυτός στην πεντάδα των Όσκαρ.

Η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1935 και περιλαμβάνει κριτικούς από εφημερίδες (καθημερινές και εβδομαδιαίες), περιοδικά και online εκδόσεις.

Στο «Boyhood « όπου παίζει και ο Ίθαν Χωκ, παρακολουθεί ο σκηνοθέτης την πορεία ενηλικίωσης ενός παιδιού, από τα έξι του χρόνια έως τα 18, με γυρίσματα που έγιναν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον 20χρονο σήμερα Έλαρ Κολτρέιν από το Ώστιν του Τέξας, να μεγαλώνει στην πραγματικότητα (τον βλέπουμε από μικρούλη έως έφηβο). Οι κριτικοί μιλούν για μία πολύ συγκινητική ταινία.

Αναλυτικά τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών της Νέας Υόρκης για το 2014 είναι τα εξής,

Καλύτερη Ταινία: Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Καλύτερος Ηθοποιός: Τίμοθι Σπολ για το «Mr. Turner» του Μάικ Λι

Καλύτερη Ηθοποιός: Μαριόν Κοτιγιάρ για το «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι και για το «Δυο Μέρες, Μια Νύχτα»

Καλύτερος Σκηνοθέτης: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για το «Boyhood»

Καλύτερο Σενάριο: The Grand Budapest Hotel του Γουές Αντερσον

B' Ανδρικός Ρόλος: Τζ. Κ. Σίμονς για το «Whiplash» του Νταμιέν Σιζέλ

Β' Γυναικείος Ρόλος: Πατρίσια Αρκέτ για το «Boyhood»

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: The Lego Movie των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ

Καλύτερη Φωτογραφία: Ντάριους Κόντζι για το «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι

Καλύτερη Πρώτη Ταινία: Τζένιφερ Κεντ για το «The Babadook»

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία)

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Citizenfour της Λόρα Πόιτρας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture