Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φράγμα Πείρου-Παραπείρου: Νέα παράταση για την ολοκλήρωση του - Πάει για Μάρτιο του 2015

Φράγμα Πείρου-Παραπείρου: Νέα παράταση γ...

. Η τελευταία παράταση δόθηκε τον Δεκέμβριο

Μία ακόμα παράταση για το έργο κατασκευής του φράγματος Πείρου - Παραπείρου. Το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή του τον Μάρτιο του 2015, όπως αναφέρουν οι ypodomes.gr και η τελευταία πράταση δόθηκε τον Δεκέμβριο.

Το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου είναι ένα έργο που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή στην Αχαΐα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ και με την εκμετάλλευση των νερών του ποταμού αναμένεται να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Πάτρας, της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας και όλης της βορειοδυτικής Αχαΐας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών έχει γίνει πεδίο συνεχών παρατάσεων. Το έργο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα αλλά στην παρούσα φάση εκτελείται κανονικά. Αυτή η κατάσταση ουσιαστικά επιδεινώνει την πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Η τελευταία παράταση δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και ορίζει ως νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων στις 30 Νοεμβρίου 2015.

Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες που από το 2009 έχει ερημώσει γι αυτό τον λόγο. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2005 και ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική ΑΕ.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών. Το ποσό με το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση ήταν 62,7εκ.ευρώ ενώ το 2013  υπογράφηκε και νέα συμπληρωματική σύμβαση 5,9εκ.ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Πηγή:ypodomes.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις