Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παναγιώτης Κουρέτας: Ο απόφοιτος του Πολυτεχνείου της Πάτρας που δημιούργησε την πιο ...βιβλιοφιλική εφαρμογή για κινητά!

Παναγιώτης Κουρέτας: Ο απόφοιτος του Πολ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Τι λέει ο δημιουργός του BOOKUKOO

Ο Παναγιώτης είναι ένας προγραμματιστής 32 ετών με βαρύ βιογραφικό, που λατρεύει τα βιβλία.

Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Πατρών, με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εχει εργαστεί στο Τόκυο και στο Χονγκ Κονγκ και σήμερα εργάζεται σε μία ελληνική startup εταιρεία.

Διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο του δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με σκοπό την ανταλλαγή βιβλίων. Η τεχνολογία ξεκίνησε να αλλάζει και τον κόσμο του βιβλίου.Τη νέα αυτή «έξυπνη» εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει ανέξοδα τα βιβλία για τα οποία ενδιαφέρεται,ο δημιουργός της την παρουσίασε την Κυριακή στην Αθήνα.

Η εφαρμογή ονομάζεται Bookukoo και πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν βιβλία προσφέροντας παράλληλα εκείνα που επιθυμούν να δωρίσουν.


Ο ίδιος δίνοντας στο fractalart.gr ένα περίγραμμα των δυνατοτήτων που προσφέρει η δωρεάν βιβλιοφιλική εφαρμογή Bookukoo για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες τονίζει:

"Το bookukoo είναι μια εφαρμογή που βοηθάει τους χρήστες της να βρίσκουν και να ανταλλάσσουν βιβλία μεταξύ τους. Δουλεύει με φυσικά βιβλία, όχι e-books. Σε μια οθόνη εμφανίζεται μια βασική λίστα βιβλίων κάτι σαν εικονική βιβλιοθήκη που έχουν δημιουργήσει όλοι οι χρήστες της εφαρμογής. Μπορούμε επίσης να φιλτράρουμε τα διαθέσιμα βιβλία βάσει θεματικής κατηγορίας και όταν βρούμε κάποιο βιβλίο που μας ενδιαφέρει, το επιλέγουμε και βλέπουμε περισσότερα στοιχεία. Αν πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και να το ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη του, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε ένα κουμπί και η εφαρμογή θα στείλει αυτόματα e-mail και σε εμάς που το ζητάμε αλλά και στον ιδιοκτήτη του. Έτσι ερχόμαστε σε επαφή με τα άλλα μέλη της κοινότητας".

Σύμφωνα με τον δημιουργό της, όραμα της υπηρεσίας είναι η καλύτερη χρήση των βιβλίων, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οπως ανακοινώθηκε, το Bookukoo προτρέπει τους χρήστες της σε μια διαρκή «ανακύκλωση» της βιβλιοθήκης τους, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δίκαιη χρήση αφού οι συμμετέχοντες δικαιούνται ένα βιβλίο για κάθε ένα που δίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό.

Πηγή: φωτογραφιών: iefimerida.gr / συνέντευξη στο fractalart.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις