Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπιακός Πατρών: Η ομάδα των… φτωχών – 40 οικογένειες ζουν από το κοινωνικό παντοπωλείο του Συλλόγου - Μπορείς να βοηθήσεις;

Ολυμπιακός Πατρών: Η ομάδα των… φτωχών –...
Χριστακόπουλος Θάνος

Προσφέρει τρόφιμα σε άπορους κι ετοιμάζει κοινωνικό ιατρείο

Μπορεί η κοινωνική δράση του Ολυμπιακού Πατρών να έγινε ευρέως γνωστή με το περιστατικό της 17χρονης που κατέρρευσε από την πείνα και τη βοήθεια που προσφέρει πλέον ο Σύλλογος στην οικογένειά της, όμως οι προσπάθειες των «Μπέμπηδων» δεν είναι καινούργιες.

Εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια η Διοίκηση του Ολυμπιακού Πατρών έχει δώσει μεγάλο βάρος στις κοινωνικές δράσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να προσφέρει φαγητό σε 40 άπορες οικογένειες της πόλης και παράλληλα να ετοιμάζει τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και, σε δεύτερο χρόνο, κοινωνικού φαρμακείου.

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα, με τη βοήθεια του προέδρου του Συλλόγου Κώστας Ντάσιου, ο οποίος μίλησε στο thebest.gr, για όλα όσα κάνει και όσα ετοιμάζεται να κάνει το «καμάρι των Προσφυγικών». Το κοινωνικό παντοπωλείο, λειτουργεί εδώ και πάνω από 6 μήνες, είναι η πρώτη δράση που έθεσε σ΄ εφαρμογή η ομάδα.

Κάθε Δευτέρα στα ιδιόκτητα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών, Σκύρου 86, μέλη της ομάδας κι εθελοντές μοιράζουν τρόφιμα σε 40 οικογένειες της πόλης που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

«Όσα δεν προσφέρει το κράτος τα κάνουμε εμείς. Οι συμπολίτες που έχουν ανάγκη είναι πολλοί. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε. Χρειαζόμαστε όμως την συνεχή στήριξη των Πατρινών. Το σλόγκαν μας είναι στην κρίση κανένας μόνος του», εξηγεί ο κ. Ντάσιος.

Ο Σύλλογος συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κ.α.. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική όμως οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται. Για τον λόγο αυτό ο κ. Ντάσιος, πέραν των απλών πολιτών, κάνει έκκληση προς το Δήμο, τις τοπικές επιχειρήσεις, το Επιμελητήριο και άλλους τοπικούς φορείς, να συνδράμουν την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Μάλιστα με στόχο να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι Πατρινοί διοργανώνεται, την περίοδο των Εορτών, Τουρνουά Ποδοσφαίρου με κοινωνικό χρώμα. Το Τουρνουά θα γίνει με τη συμμετοχή ομάδων από τη Βόρεια και τη Δυτική πλευρά της πόλης στις 26 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου με προσκεκλημένο γνωστό άνθρωπο του αθλητισμού από την Αθήνα.

Η είσοδος στους αγώνες θα είναι δωρεάν και όσοι θα προσέλθουν θα υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους σακούλες με τρόφιμα.

Φυσικά, όπως εξηγεί ο κ. Ντάσιος στην υπόθεση του κοινωνικού παντοπωλείου ο Ολυμπιακός Πατρών δεν είναι μόνος του αλλά έχει την αμέριστη βοήθεια και άλλων ομάδων καθώς και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης όπως: Ο Αετός, ο Άρης, ο Φωστήρας, οι Πετεινοί, ο Απόλλων, ο Παμπατραϊκός, το Πάτραι 2005, ο Διαγόρας, η Θύελλα, ο εκπολιτιστικός σύλλογος Περιβόλας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μπεγουλακίου, ο Εκπολιτιστικός Μπεγουλακίου, ο Σύλλογος Γονεών Φαρρών κ.α..

 


ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Παράλληλα τρέχει με γοργούς ρυθμούς και η οργάνωση-λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου. Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει συμφωνία με ορθοπεδικό, καρδιολόγο, παθολόγο, λογοθεραπεύτρια ενώ η αναζήτηση συνεχίζεται.

Οι χώροι έχουν διαμορφωθεί, με το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» να προσφέρει τα εξεταστήρια. Αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά με στόχο σιγά-σιγά να επεκτείνεται και φυσικά να κρατήσει στον χρόνο.

Οι ασθενείς θα εξετάζονται δωρεάν και οι γιατροί θα τους κατευθύνουν για το πώς ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Όταν το ιατρείο μπει σε μια σειρά θα ξεκινήσει και η διαδικασία οργάνωσης του κοινωνικού φαρμακείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις