Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η εναλλακτική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Ψωμά "Έλληνες, λαός του πάθους"

Πάτρα: Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η εναλλα...

Στο Wine Bar Vino Vina, στην Τριών Ναυάρχων 72

Εντός του Δεκεμβρίου 2014 οι "Εκδόσεις Πικραμένος" θα κυκλοφορήσουν το νέο βιβλίου του Πέτρου Ψωμά με τίτλο "Έλληνες, λαός του πάθους". Πρόκειται -όπως ορίζει και ο υπότιτλός του- για μία "ιστορία δι' ακροστιχίδων" μέσα από μία πρωτότυπη παρουσίαση 80 προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας.

Ο εκδότης και ο συγγραφέας καλούν το πατρινό κοινό σε μία εναλλακτική εκδήλωση, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πρώτοι σε επαφή με το νέο αυτό βιβλίο του πατρινού συγγραφέα σε μια βραδιά ιστορίας, Ελλάδας και πάθους, που θα εξελιχθεί στο Wine Bar Vino Vina, στην Τριών Ναυάρχων 72.

"Δεν σας καλούμε σε μια συμβατική παρουσιάση βιβλίου" ξεκαθαρίζουν οι συντελεστές της έκδοσης. "Απλώς, διευκρινίζουν, από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου εμείς και το βιβλίο θα βρισκόμαστε στο Vino Vina και θα χαρούμε να μοιραστούν ώρες, σκέψεις και έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους του βιβλίου".

Η βραδιά έχει ώρα έναρξης αλλά όχι ώρα λήξης, συνιστά πρώτη παρουσίαση του βιβλίου αλλά δεν θα έχει ομιλίες, φιλοδοξεί να δώσει αφορμές για συζητήσεις και συνύπαρξη και φυλάει κάποιες μουσικές εκπλήξεις για όσους δώσουν το παρών.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, μετά τις 7.00μμ
Vino Vina, Τριών Ναυάρχων 72

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παθιασμένοι οι Έλληνες, γενικώς. Οι ανθολογούμενοι εδώ είναι καθένας τους παθιασμένος και με κάτι διαφορετικό. Έννοιες, ιδέες, ιδανικά, φρονήματα, ενασχολήσεις, αντικείμενα. Πάθος για το οτιδήποτε διαθέτει ο ελληνισμός. Ο κοινός τόπος στις σελίδες αυτού του βιβλίου δεν είναι το «οτιδήποτε», είναι το «πάθος».

Οι 80 «βιογραφούμενοι» Έλληνες καλύπτουν όλο το εύρος της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Οι ιδιότητες και τα επαγγελματά τους δημιουργούν ένα φάσμα κατηγοριών: πολιτική, ιστορία, θρησκεία, τέχνες, αθλητισμός, εκπαίδευση, εμπόριο, επιχειρηματικότητα, επιστήμες, μυθολογία, μουσική, οικονομία, φιλοσοφία.

Το 80 είναι ο αριθμός που στα αρχαία Ελληνικά αντιπροσωπεύεται από το γράμμα «π». Κι αυτό το γράμμα έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την έκδοση. Όλα τα ονόματα των επιλεγμένων προσώπων αρχίζουν από «π». Και όλοι τους παρουσιάζονται μέσα από ακροστιχίδες, που ξεκινούν με τη λέξη «πάθος».

Το «Έλληνες, λαός του πάθους» (με υπότιτλο «Ιστορία δι ακροστιχίδων» και 94 σελίδες) καταλήγει να είναι ένα παιχνίδισμα στα χέρια του συγγραφέα του, μέσα απ’ το οποίο αποκαλύπτει το πάθος του με τους Έλληνες, το «π» και τις ακροστιχίδες. Κι ο αναγνώστης ενημερώνεται, διδάσκεται, ενίοτε ερεθίζεται από τις προσεγγίσεις, προβληματίζεται, συγκινείται. Ενδεχομένως και να παθιαστεί…

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πέτρος Ψωμάς είναι εκπαιδευτικός και στέλεχος marketing. Γεννήθηκε το 1970, ζει και εργάζεται στην Πάτρα, είναι παντρεμένος με την Ελένη Κίτσιου και έχουν μία κόρη, την Ελπίδα.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής  της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Και της Σχολής Δημοσιογραφίας «Ηρόδοτος», κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Τμήματος Marketing και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σήμερα, διδάσκει Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε τμήματα ενηλίκων σε Κέντρα  Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ προσφέρει υπηρεσίες marketing σε τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δημοσιογραφεί και ενίοτε  συγγράφει κείμενα, άρθρα και βιβλία.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία, όλα σε σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα:  «Ο θησαυρός είναι κρυμμένος στο σακούλι», εκδ. ΠερίΤεχνών, Πάτρα 2002, «1836–2006: Δήμαρχοι Πατρέων» , εκδ. Τοδόντι, Πάτρα 2006 και «Πατρινό Σαν Σήμερα», εκδ. Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πάτρα 2010. Το «Έλληνες, λαός του πάθους – ιστορία δι ακροστιχίδων» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πικραμένος είναι το τέταρτο προσωπικό του βιβλίο.

Έχει επίσης συμμετάσχει στις ομαδικές εκδόσεις: «40 χρόνια Κρυμμένος Θησαυρός» (εκδ. Fresh Communications, Πάτρα2006), «Νότια Πελοπόννησος 1935–1950» (εκδ. Αλφειός – Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009) και «Τετράδια Ζεύξης» (εκδ. Το δόντι, Πάτρα2009).

Ο Πέτρος Ψωμάς έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και παραμένει αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών», εταίρος στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλήρωμα 94», ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» και της δημοτικής κίνησης «Τώρα για την Πάτρα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture