Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα - Την Κυριακή το πρωί στα Ster Cinemas, προβολή του φιλμ «Το Αγόρι και ο Κόσμος»

Πάτρα - Την Κυριακή το πρωί στα Ster Cin...

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων με το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας

Με την βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Το Αγόρι και ο Κόσμος», ξεκινούν αυτή την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 11 το πρωί στα Ster Cinemas, στη Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα οι προβολές των ταινιών για νέους και παιδιά.

Το πρόγραμμα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει την προβολή τεσσάρων (4) συνολικά ταινιών. Το πρόγραμμα προβολών θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Η παρουσίαση των ταινιών πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων με το Φεστιβάλ της Ολυμπίας, που έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο Φεστιβάλ παιδικού –νεανικού κινηματογράφου στην Ευρώπη.

Η εναρκτήρια προβολή της προσεχούς Κυριακής αλλά και όλες οι επόμενες, είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Πατρέων. Αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να συνεισφέρουν – προαιρετικά - τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν, μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου,  σε οικογένειες που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Η συγκεκριμένη ταινία κάνει το δικό της σχόλιο πάνω στην φτώχεια, μέσα από την  ιστορία ενός αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η είσοδος θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας που θα παραλαμβάνονται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων (Ακτή Δυμαίων 50, τηλ. 2610390937) από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παραλαμβάνουν δελτία προτεραιότητας: Εμπορικό Κέντρο Κόλλα (Γραφείο 13), Πλατεία Γεωργίου, κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Παρασκευή 18:00-21:00 και Σάββατο 11:00-13:00.

Η ταινία «Το Αγόρι και ο Κόσμος» είναι ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων που συναρπάζει με τα πρωτοποριακά σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική του. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express». Από το 2013 που κυκλοφόρησε, η ταινία  έχει διαγράψει μια ξέφρενη πορεία σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ, όπου έχει αποσπάσει 27 βραβεία και διακρίσεις και έχει δεχτεί την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.

Κατά τον Luis Bolognezi του γαλλικού Φεστιβάλ Annecy (κορυφαίου φεστιβάλ animation στον κόσμο, όπου η ταινία πήρε το 1ο βραβείο και ψηφίστηκε και από το κοινό ως η καλύτερη ταινία), «το animation της Βραζιλίας είναι σήμερα το κινηματογραφικό αντίστοιχο του φαινόμενου της Bossa Nova των αρχών της δεκαετίας του ‘60».

Ο πρωτότυπος τίτλος του φιλμ είναι «O Menino e o Mundo». Σκηνοθεσία: Ale Abreu. Διάρκεια: 81 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View