Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Κώστας Φιλιππίδης κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων

Ο Κώστας Φιλιππίδης κορυφαίος αθλητής τω...

Ο Έλληνας αθλητής τον περασμένο χειμώνα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο

Στο Βουκουρέστι έγινε σήμερα η γιορτή των κορυφαίων αθλητών των Βαλκανίων για τη χρονιά που πέρασε με κεντρικό πρόσωπο τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος Ανδρας για το 2014.

Ο 28χρονος τον περασμένο χειμώνα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, ενώ το καλοκαίρι κατέλαβε την δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε ως κορυφαία Γυναίκα των Βαλκανίων η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Tatiana Jelaca (Σερβία), που ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ανερχόμενο αστέρι στους ανδρες είναι ο Κροάτης σφαιροβόλος Martin Markovic, έκτος στο Παγκόσμιο Ε/Ν του Γιουτζίν, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Ioana Gheorghe, «ασημένια» στα 200 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες Π/Κ.

filippidisABAF1

Στο Βουκουρέστι βρέθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣΕΓΑΣ, ο Παναγιώτης Δημάκος και ο Γιάννης Σταματόπουλος, που είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τον Ελληνα αθλητή στην ιδιαίτερη αυτή διάκριση. Το Γκαλά της IAAF τίμησε με την παρουσία του και ο αντιπρόεδρος της IAAF Sebastian Coe, ως υποψήφιος πλέον για την θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports