Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο 40άρης που άλλαξε τον αέρα και το στυλ του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως έρχεται στην Πάτρα

Ο 40άρης που άλλαξε τον αέρα και το στυλ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ο Κικίλιας, δεν έχει την συνήθη ... σκουντουφλιά ενός Υπουργού

O Yπουργός  που θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στην Πάτρα,  δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Είναι μόλις 40 χρονών και αν είναι  κάτι που σίγουρα άλλαξε, είναι το στυλ και η νοοτροπία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και  Προστασίας του Πολίτη που ήταν σταματημένα στο χθες του «καραβανά», με όλα τα ...συμπαραμαρτούντα.

To νεαρό της  ηλικίας, αλλά και το γεγονός ότι έρχεται από ένα χώρο όπως η ιατρική, που κομίζει άλλη αντίληψη για τα πράγματα,  και βεβαίως  ο αθλητισμός που  ανοίγει ορίζοντες και εθίζει στην καλώς νοούμενη πειθαρχία, έκαναν τον νεαρότερο Υπουργό  είδηση από την πρώτη μέρα της υπουργοποίησής του προκαλώντας και την δέουσα έκπληξη.

Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση το ότι θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ με θέμα «Νέοι άνθρωποι, νέες αντιλήψεις» καθώς φαίνεται ότι τα διαθέτει και τα δυό, διατηρώντας παράλληλα και ένα προφίλ που απέχει από την κομματική εμπάθεια η οποία αποτελεί παρελθούσα νόσο  για τους περισσότερους πολιτικούς χώρους, κατ΄απαίτηση των πολιτών που προκρίνουν και επιζητούν νέους ανθρώπους, νέα μυαλά.

Ο Κικίλιας τα έχει και τα δύο. Υπ΄ αυτή την έννοια η μετακόμισή του από τα χειρουργεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε ένα Υπουργείο αιχμής με πολλά σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες και ισορροπίες που είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν, συνιστά επίσης νέα πολιτική πράξη, τουλάχιστον για τον χώρο της Ν.Δ. που είναι φανερά πιο ...συγκρατημένος  σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Το στοίχημα πάντως φαίνεται να το κερδίζει ο Υπουργός που έφερε έναν αέρα δροσιάς σε ένα  αμιγώς ...παλαιομοδίτικο Υπουργείο σε εποχές δύσκολες, όπως συμβαίνει με κάθε εποχή κρίσης και αντίδρασης. Και το κερδίζει βάζοντας ...καλάθι στο γήπεδο των απαιτούμενων ισορροπιών.

Ο Βασίλης Κικίλιας, δεν έχει την συνήθη...σκουντουφλιά ενός Υπουργού. Στις περισσότερες φωτογραφίες θα τον βρεις να χαμογελάει αυθόρμητα με ένα ειλικρινές χαμόγελο. Δεν διαστάζει να μετέχει σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. όπως αυτή του "Θησέα" φορώντας τζιν και ένα αθλητικό μπουφάν, αλλά και να τρέχει σε μαζικές εκδηλώσεις αθλητισμού. Εννοείται ότι λόγω ύψους ξεχωρίζει από όλο το Υπουργικό Συμβούλιο και διαθέτει μεγάλο ταλέντο επικοινωνίας με τον κόσμο.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στην κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και κατέληξε στο μπάσκετ. Αγωνίστηκε με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ και έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), το Κύπελλο Ελλάδας (2001) και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ (2000), ενώ έπαιξε και στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ.

Ο πολυαθλητής, Κικίλιας σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Νοσοκομείων και εκπόνησε  τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή (Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών -2011).

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά από το 2004, όταν βρέθηκε ως σύμβουλος στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις δημοτικές εκλογές 2006, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη. Διετέλεσε Προέδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων . Το 2007 εκλέχθηκε 2ος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (το 2010, με ποσοστό 47,5%) και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής (από το 2011).

Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.

Στις 9/6/2014  ήταν η μεγάλη έκπληξη του ανασχηματισμού.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Ο κ. Κικίλιας θα μιλήσει με θέμα «Νέοι άνθρωποι,Νέες αντιλήψεις στη Νέα Δημοκρατία της Νέας εποχής» που πραγματοποιεί η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, αύριο Σάββατο και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της παρουσίας του Υπουργού στην Πάτρα κατά την διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, 29 και 30 Νοεμβρίου, κατά την οποία ο κ. Κικίλιας θα έχει επίσης επαφές με τους τοπικούς φορείς, (Μητροπολίτη, Δήμαρχο, Επιμελητήριο, κλπ), τις τοπικές ηγεσίες και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ θα παραστεί και στις εκδηλώσεις εορτασμού για τον Πολιούχο της Πάτρας, Απόστολο Ανδρέα, το πρωί της Κυριακής.

Όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του, μέντοράς του στην ιατρική  ήταν ο ορθοπεδικός Γιώργος Κατσιφαράκης. «Ο γιατρός αυτός ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε η αφορµή να επιλέξω την Ιατρική ως επάγγελµά µου. Την εποχή που έπαιζα µπάσκετ στον Πανιώνιο, µας κούραρε ο κύριος Κατσιφαράκης. Είχε διακρίνει πως θα µπορούσα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ιατρικής επιστήµης και πάντα µου έλεγε: “Καλός ο πρωταθλητισµός, αλλά η ζωή δεν σταµατάει στα 30. Εκεί ξεκινάει. Να σπουδάσεις, να γίνεις γιατρός”» είχε πει ο Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», συμπηρώνοντας: «Οταν έπαιζα στην ΑΕΚ και στον Πανιώνιο µπάσκετ, στις αποστολές µέσα στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο διάβαζα Παθολογία και Ανατοµία».

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, στον ελεύθερο χρόνο του εξακολουθεί να ασχολείται  με τον αθλητισμό, με τον οποίο ξεκινά και τελειώνει την ημέρα του, να ακούει μουσική, να διαβάζει ιστορικά και πολιτικά βιβλία που είναι τα αγαπημένα του και να βλέπει ταινίες.

Ένας αθλητής σε πολιτικές επιδόσεις. Στόχος το ρεκόρ. Αλλά αυτό φαίνεται πάντα στο τέλος του ...ματς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις