Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην Πάτρα για το Ταμείο Φτώχειας - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην Πάτρα για το ...

Ημερίδα για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας

Ξεκίνησε πριν λίγο η ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τον συντονισμό της διαβούλευσης ώστε να προχωρήσει γοργά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή σε απόρους συμπολίτες μας.

Θέμα της ημερίδας είναι η «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο Συνεδριακό χώρο της Αγοράς Αργύρη , κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, Εκκλησίας, Αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και πολιτών.

Στόχοι του προγράμματος του Υπουργείου είναι: Αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (οικονομική ενίσχυση, υπηρεσίες, εργασιακή ένταξη) και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους (παροχή βασικών αγαθών, τρόφιμα κ.α.), στην κοινωνική συνοχή με στήριξη των οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και στην εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός τόνισε οτι προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά και τα προγράμματα που θα στηρίξουν τους γόνους οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις