Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η 4η ποιητική συλλογή του Τηλέμαχου Τσαρδάκα παρουσιάζεται στο Μοναστηράκι, στην Αθήνα

Η 4η ποιητική συλλογή του Τηλέμαχου Τσαρ...

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι Εκδόσεις Anima Libri θα παρουσιάσουν την νέα ποιητική συλλογή του Πατρινού λογοτέχνη, σκηνοθέτη και ηθοποιού Τηλέμαχου Τσαρδάκα “Σονέτα για τα Χείλη σου”.

Πρόκειται για την 4η ποιητική συλλογή του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, η οποία θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:00 στο Loukoumi Bar στο Μοναστηράκι στην Αθήνα και πολύ σύντομα σε άλλη εκδήλωση που θα διοργανωθεί  στην Πάτρα.

Τα «Σονέτα για τα χείλη σου» αποτελούν έναν ξεχωριστό κύκλο δεκαεννέα ποιημάτων, τα οποία ακολουθούν την αυστηρή φόρμα του σονέτου. Αφηγούνται μια ιστορία έρωτα χωρίς happy-end μέσα από μικρές γλυκόπικρες στιγμές προσδοκίας, επιμονής και απόρριψης. Η έκδοση συνοδεύεται από δεκαεννέα μοναδικά κολάζ του γραφίστα Δημήτρη Γιαννακούλια φτιαγμένα ειδικά για τον συγκεκριμένο κύκλο ποιημάτων.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Μεγάλωσε ανάμεσα στην Πάτρα και την Αγιά Φωτιά της Χίου. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική, Ασφάλεια και Ολοκλήρωση στα Βαλκάνια στο UCL του Λονδίνου.

Εκτός από τα «Σονέτα για τα χείλη σου» έχουν εκδοθεί ακόμα τρεις συλλογές με ποιήματά του: Αιμοσφαίριο του ουρανού (Αχαϊκές Εκδόσεις, 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (εκδόσεις Λιβάνη, 2003), Το σκοτεινόαγγελάκι και το δέντρο (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2007),  και τα θεατρικά έργα: Το Σκυλί του Ωρίωνα (εκδόσεις Χαραμάδα, 2011), Δεν είναι αλήθεια(Εκδόσεις Κήπος με τις Λέξεις, 2009 - μαζί με τέσσερις ακόμα συγγραφείς). Έχει επίσης γράψει τα θεατρικά έργα Πούπουλα και ΤοΧώμα λερώνει.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει παίξει, ως ηθοποιός, σε λίγες.

Έχει γυρίσει την ταινία μικρού μήκους Θέλω να πάρω κάτι από ταχέρια σου (βασισμένη στην ποίηση του Δημήτρη Κάββουρα).

Είναι διευθυντής του θεάτρου act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View