Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα - Η Γαλλική κωμική ταινία "Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι", αυτό το Σάββατο στην Παμμικρασιατική λέσχη

Πάτρα - Η Γαλλική κωμική ταινία "Εί...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 20.00

Με μία Γαλλική κωμωδία παραγωγής 2008, συνεχίζεται αυτό το Σάββατο 29/11/2014, στις 20.00 το πρόγραμμα προβολών για την περίοδο 2014-2015, της Κινηματογραφικής Λέσχης του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, στην  ισόγεια αίθουσα του Παμμικρασιατικού στην οδό Φωκαίας 26, κοντά στην πλ. Ελευθερίας.

Υπάρχει ένα διαφορετικό σινεμά και είναι σπουδαίο...Ανυπότακτο Αυθεντικό Ανθρώπινο.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτό το Σάββατο 29/11 θα προβληθεί η ταινία «Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι - Bienvenue chez les Ch'tis».

Σκηνοθέτης: Dany Boon, Σεναριογράφοι: Dany Boon, Alexandre Charlot, Franck Magnier.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Παίζουν οι Kad Merad, Dany Boon (που πέρυσι τον είδαμε στην κωμωδία "Γάμος με δόσεις" και φέτος στον «Σούπερχόνδριο»), Zoé Félix και Αν Μαριβάν.

Ο Φιλίπ αναζητά απεγνωσμένα μια μετάθεση στη Ριβιέρα για να ευχαριστήσει τη δύστροπη σύζυγό του, όμως εξαιτίας μιας γκάφας του μετατίθεται δυσμενώς στο Βορρά. Όταν αντί για φρικτό κρύο και αγενείς κατοίκους αντικρίζει έναν μικρό παράδεισο, συνεχίζει να λέει ψέματα στη γυναίκα του καθώς διαπιστώνει ότι η σχέση τους λειτουργεί άψογα εξ αποστάσεως.

Ο Φιλίπ είναι ένας ταχυδρομικός υπάλληλος που ζει με την οικογένειά του στο γαλλικό Νότο, παίρνει δυσμενή μετάθεση σε μια κωμόπολη του Βορρά. Πεπεισμένος ότι θα αντιμετωπίσει τα χειρότερα, όταν μετακομίσει στην Μπεργκ θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη γαλλική ταινία στην ιστορία του εθνικού box office (πάνω από 20 εκατομμύρια εισιτήρια) η οποία είναι μια χαλαρή φάρσα εσωτερικής κατανάλωσης. Χαλαροί ρυθμοί, χαρακτήρες στα όρια της καρικατούρας, λεκτικά αστεία, απλή αφηγηματική διεκπεραίωση κι ένα φαρσικό χιούμορ που περιστρέφεται διαρκώς γύρω από το γλωσσικό ιδίωμα των βορείων και τις προκαταλήψεις τις οποίες οι υπόλοιποι κουβαλούν απέναντί τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View