Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δεν θέλει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, ο Γ. Ορφανός

Δεν θέλει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠ...

Μίλησε σε εκδήλωση φοιτητών που αντιδρούν στην απόφαση του Πανεπιστημίου

Με τους συντηρητικούς Χριστιανούς Ορθόδοξους που αντιδρούν στη λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τάχθηκε ο Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός. Ο υπουργός μίλησε σε ημερίδα που έγινε από αντιδρώντες φοιτητές σε αίθουσα της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας αντίθετος στην ίδρυση της εν λόγω σχολή.

Ο κ. Ορφανός τόνισε πως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος δεν εξυπηρετεί ούτε το συμφέρον της χώρας, ούτε του ελληνικού λαού.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος στη Θεολογική σχολή, η οποία ασχολείται με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία και δημιουργεί τους καθηγητές που διδάσκουν τη θρησκεία μας, να την αναμείξουμε με κάτι άλλο» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, επισημαίνοντας πως η ίδρυση κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών είναι θέμα εθνικού χαρακτήρα.

«Πρέπει να είναι αποφάσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται όχι μονομερώς, αλλά μετά από διαπραγμάτευση, θα έχουμε ανταλλάγματα ως χώρα, θα είναι ισορροπημένες για να μπορέσουν να γίνουν και αποδεκτές» ανέφερε ο κ. Ορφανός.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν οι γνωστοί οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστοί για τις θέσεις τους.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις