Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις 29 Σεπτεμβρίου η δίκη για την δολοφονία Παϊζη

Πάτρα: Στις 29 Σεπτεμβρίου  η δίκη για τ...

Εκδικάζεται στο δεύτερο βαθμό.

Στις 29 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η υπόθεση των νονών της νύχτας και της δολοφονίας του Ανδρέα Παϊζη. Στο σκαμνί θα καθίσουν 26 άτομα, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στο τι θα κάνει ο βασικός μάρτυρας, ο οποίος είναι προστατευόμενος.

Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να ζητήσει αναβολή της δίκης, πράγμα που κάθε άλλο παρά επιθυμούν οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό.

Αναλυτικά η απόφαση πρωτόδικα του δικαστηρίου και οι ποινές που βαρύνουν τους κατηγορουμένους έχουν ως εξής: - Χρήστος Μονοκρούσος. (Κρίθηκε ένοχος για την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση). Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη. - Σωκράτης Σαζακλής (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Κρίθηκε αθώος. - Αλέξιος Γούτης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη.

- Μάριος Καπερώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη. - Αλέξανδρος Μαρούδας (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Κρίθηκε αθώος. - Πέτρος Χριστόπουλος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για εκβίαση, για παράνομη οπλοφορία, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών). Καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη και 6μηνη φυλάκιση. - Ιωάννης Μπουρής (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση).

Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη - Χρήστος Κλαμπανάς (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών). Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 6 μηνών. - Πέτρος Κονιδάρης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη. - Γεράσιμος-Γεώργιος-Μιχαήλ Βασιλακόπουλος (κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της εκβίασης) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη - Αντώνης Χριστόπουλος (Απαλλάχθηκε της κατηγορίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση). Αθώος. - Κωνσταντίνος Καρασούλας (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε ένοχος για αγορά, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών). Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 1200 ευρώ. - Δημήτριος Περσάνης (Καταδικάστηκε για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών).

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ. - Ρεγγίνα Περσάνη (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συνέργια σε ανθρωποκτονία και παραχάραξη χαρτονομισμάτων, κρίθηκε ένοχη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών) Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση. - Γρηγόριος Κατσώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία). Καταδικάστηκε σε ισόβια και σε 12ετή κάθειρξη. - Γεώργιος Ρετσινάς (Κρίθηκε ένοχος για συνέργια σε ανθρωποκτονία και για προμήθεια όπλου).

Καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη - Βασίλειος Βουκελάτος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη - Κωνσταντίνος Φράγγος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αγορά, κατοχή, πώληση ναρκωτικών) Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη - Αλέξιος Φράγγος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη - Διονύσιος Μικελάτος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Απαλλάχθηκε για την εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 16 έτη κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ. - Αναστάσιος Μπερδέσης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη - Φώτιος Τελώνης (Απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της συνέργιας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας) Κρίθηκε αθώος - Elena Fedko (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της συνέργιας σε απόπειρα ανθρωποκτονία) Κρίθηκε αθώα - Αλέξανδρος Ζουρνατζής (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία, εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων, απαλλάχθηκε της κατηγορίας για παραχάραξη νομισμάτων). Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη - Δημήτριος Αργυρόπουλος (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Κρίθηκε Αθώος - Ευάγγελος Φελώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία και για εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει 3ετή ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές της Ρεγγίνας Περσάνη και του Κωνταντίνου Καρασούλου, ενώ έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στους Γιώργο Ρετσινά (με την καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ), Ευάγγελο Φελώνη (καταβολή εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ), Γεράσιμο Βασιλακόπουλο (χρηματική εγγύηση 3 χιλιάδων ευρώ) και Αλεξανδρο Μαρούδα (χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ). Παρότι ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής για τους Μάριο Καπερώνη και Αναστάσιο Μπερδέση δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα από το δικαστήριο για κανέναν από τους δυο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις