Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι άλλος νεκρός στο Μιζούρι - "Φουντώνει" η εξέγερση των Αφροαμερικανών

Κι άλλος νεκρός στο Μιζούρι - "Φουν...

Το νέο περιστατικό θανάτου έχει προκαλέσει "συναγερμό"

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως η κατάσταση στο Φέργκιουσον του Μιζούρι εκτραχύνεται.

 

Κι αυτό γιατί ενα νέο περιστατικό θανάτου έχει προκαλέσει "συναγερμό" στους  αστυνομικούς του Φέργκιουσον, που ταυτόχρονα έχουν να διαχειριστούν και την ατελείωτη οργή των διαδηλωτών. Οργή η οποία εκφράζεται με βίαιες λεηλασίες και καταστροφές.

 

 

Το πτώμα ανήκει σε έναν άνδρα και βρέθηκε καμένο και πυροβολημένο μέσα στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκίνητου, το οποίο βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ο αστυνομικός, Ντάρεν Γουίλσον, πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάϊκλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου του 2014.

 

 

Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν ακόμη να επιβεβαιώσουν αν η νέα δολοφονία σχετίζεται με τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τον εξ επαφής πυροβολισμό του 18χρονου.

"Απόλυτα άδικη η απόφαση"

 

 

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν, κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων, το οποίο αποφάσισε να μην προσαγάγει στη δικαιοσύνη τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον.

«Μπορέσαμε να δούμε μέχρι ποιο σημείο αυτή η απόφαση είναι άδικη. Διαμαρτυρόμαστε δημοσίως και όσο πιο δυνατά μπορούμε για λογαριασμό του Μάικλ Μπράουν», δήλωσαν οι Μπέντζαμιν Κραμπ και Άντονι Γκρέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων δεν ήταν δίκαιη εξαιτίας της σύγκρουσης συμφερόντων του εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση και επειδή η κατηγορούσα αρχή δεν μπόρεσε να υποβάλει ερωτήματα στον Ουίλσον.

«Θα στραφούμε κατά της απόφασης αυτής γιατί σε όλη την Αμερική, είτε είναι στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, την Καλιφόρνια, το Κλίβελαντ, νεαροί μαύροι σκοτώνονται από τους αστυνομικούς», υπογράμμισε ο Κραμπ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις