Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Είσαι απο 16 έως 30 ετών;Πράξτε απο κοινού με την «Κύκλησις» - 30 ωφελούμενοι στο κοινωνικό πρόγραμμα

Πάτρα:Είσαι απο 16 έως 30 ετών;Πράξτε απ...

Εγκρίθηκε η πρότασή του απο το Ίδρυμα Μποσοδάκη

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κύκλησις» με έδρα την Πάτρα είναι ένας από τους 41 φορείς που είδε με μεγάλη ικανοποίηση την πρότασή του «Πράττω από Κοινού» να εγκρίνεται ανάμεσα στα 305 υποβληθείσες προτάσεις για δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Η «Κύκλησις» υπέβαλλε πρόταση σχετικά με την «Αύξηση παροχής υπηρεσιών  κοινωνικής πρόνοιας προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», έργο στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» που χρηματοδοτείται από τον ΕΟΧ, διαχειριστής του οποίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοινωφελής οργανισμούς στην Ελλάδα, το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα  «Πράττω από Κοινού» απευθύνεται σε νέους 16 έως 30 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως μετανάστες, ρομά, νέες μητέρες και γενικά άνθρωποι με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ που βιώνουν ενός είδους αποκλεισμό από την κοινωνία.

Με δράσεις όπως η σίτιση, εργαστήρια ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιουργικής απασχόλησης, κινηματογράφου, συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα και τη δημιουργία webradio η «Κύκλησις» στοχεύει στην άμεση επαφή και διάδραση ατόμων με διαφορετικό οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση και τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής τους, όταν η τοπική κοινωνία και οι θεσμοί της δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η δημιουργία εθελοντικών ομάδων, οι διαδικασίες ομότιμης μάθησης (peer mentoring) με βιωματικό τρόπο και συμβουλευτικής από ίσους (peer counseling), και η παράλληλη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο ικανότητες και δεξιότητες των ωφελουμένων, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο αισιόδοξη οπτική για τη ζωή και το μέλλον τους και να ανακαλύψουν δυνατότητες που οι ίδιοι αγνοούσαν ότι διαθέτουν. Επιπλέον, μέσω της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας και δικτύωσης του φορέα θα υπάρξει διάδοση των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων τους και ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Ενδεικτικές δράσεις:

  • εργαστήρια γλώσσας και επικοινωνίας (ελληνικά-αγγλικά), κινηματογράφου, δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.
  • δράσεις από κοινού όπως επισκέψεις πολιτιστικού και μαθησιακού ενδιαφέροντος (μουσεία, θεατρικές παραστάσεις)
  • δημιουργία  web radio  «Δεξιότητες Ζωής»
  • δράση «Τραπεζαρία»: Έξοδος των συμμετεχόντων για φαγητό στην πόλη

Τα οφέλη είναι όχι μόνο από την πλευρά των ωφελουμένων αλλά και από την πλευρά μας, αφού τα βασικά εργαλεία του φορέα θα αξιοποιηθούν ως Πρόταση Καλής Πρακτικής πολλαπλασιαστικά από την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Επιπλέον, μέσω της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας και δικτύωσης του φορέα θα υπάρξει διάδοση των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων τους και ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε μέλη σας-άτομα του περιβάλλοντός σας να συμμετάσχουν στο Έργο ως:

  • 30 ωφελούμενοι (νέοι 16-30 ετών)
  • εθελοντές
  • παρατηρητές/ερευνητές

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.cyclisis.gr και pratoapokinou.cyclisis.gr καθώς και στο τηλέφωνο 2610341-472.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους υπόλοιπους αχαϊκούς φορείς που επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα: Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μέριμνα», «Σύλλογος  Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας», «Κίνηση-Πρόταση», Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας», ΜΚΟ «Φροντίζω», «ΣΟΨΥ Πάτρας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις