Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τιμώντας την Μέριλ Στριπ, της εξομολογήθηκε τον «έρωτα» και τον θαυμασμό του

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τιμώντας την Μέριλ Στρ...

Την Πρωτοχρονιά θα βγει η νέα της ταινία "Into the Woods" του Ρομπ Μάρσαλ όπου υποδύεται την κακιά μάγισσα

Είναι σπουδαία ηθοποιός, αγαπητή και έχει τιμηθεί με 3  βραβεία Όσκαρ ερμηνείας. Ο λόγος για την 65χρονη Μέριλ Στριπ που σε λίγο καιρό, την Πρωτοχρονιά θα την δούμε σε ρόλο κακιάς μάγισσας στο μουσικό παραμυθένιο φιλμ «Into the Woods».

Όπως γράφει το σάιτ flix.gr, χθες η μεγάλη Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια, που ξέρει να περνάει με χαρακτηριστική άνεση από τη μία ξένη προφορά στην άλλη, έλαβε τιμητική διάκριση από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

«Αγαπώ την Μέριλ Στριπ. Ο σύζυγός της το ξέρει ότι την αγαπώ. Η Μισέλ το ξέρει ότι την αγαπώ. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για αυτό...», είπε με χαμόγελο και χιούμορ ο Πρόεδρος Ομπάμα, στη χθεσινή απονομή των τιμητικών Μεταλλίων Ελευθερίας.

Όπως γράφει το flix.gr, φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει την Προεδρία του κλαμπ θαυμαστών της Οσκαρικής ηθοποιού, όταν την κατοχυρώνει ο ίδιος ο Πρόεδρος των Η.Π.Α αυτοπροσώπως. Ο Μπαράκ Ομπάμα, τίμησε στη διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από την Στριπ και 17 ακόμα διακεκριμένους Αμερικανούς πολίτες με την ανώτατη τιμή, το Μετάλλιο Ελευθερίας, ωστόσο διαχώρισε τη θέση του λέγοντας πως είναι ο νούμερο ένα θαυμαστής της Μέριλ Στριπ.

«Η Στριπ έχει κάνει τα πάντα για την τέχνη της. Μέχρι και ΑΒΒΑ τραγούδησε (εννοώντας την ταινία Mamma Mia που ως γνωστό γυρίστηκε στην Σκιάθο και την Σκόπελο). Αυτό κι αν ήταν...»! Βέβαια σύμφωνα με τους παρευρισκομένους αυτό το σχόλιο του Ομπάμα είχε και μία δόση σαρκασμού καθώς του Προέδρου δεν του άρεσε όπως λέγεται, το «Mamma Mia». Ανάμεσα στους 18 παραλήπτες του Προεδρικού Μεταλλίου Ελευθερίας ήταν και ο σπουδαίος μαύρος τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ, ο οποίος είναι ως γνωστό τυφλός ενώ έχει τιμηθεί και με Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού πριν από 30 χρόνια για το «I just called to say I love you».

«Σ' εχαριστούμε Στίβι» του είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά τη διάρκεια της απονομής του μεταλλίου στον θρυλικό μουσικό της σόουλ, ομολογώντας ότι το “Talking Book" ήταν το πρώτο άλμπουμ που αγόρασε στα 11 του χρόνια με δικά του χρήματα. Και κάνοντας λογοπαίγνιο με το εμβληματικό χιτ «Higher Ground» πρόσθεσε, «μας έκανες όλους να μετακινηθούμε/λικνιστούμε σ' ένα ανώτερο επίπεδο....»

Μετάλλιο τέλος παρέλαβε και ο διάσημος δημοσιογράφος Τομ Μπρόκοφ («τον τιμούμε ως έναν από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους του έθνους», όπως είπε ο Ομπάμα) και η χήρα του Μπόμπι Κένεντι, Έθελ («με αυτό τον τρόπο ευχαριστούμε μία κυρία που η αγάπη της για την οικογένειά της μπορεί μόνο να συγκριθεί με την αγάπη της για αυτή τη χώρα»).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture