Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην πλατεία Γεωργίου η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πάτρα: Στην πλατεία Γεωργίου η απεργιακή...

Στςι 27 Νοεμβρίου

Δύο ξεχωριστές πορείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί.Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

"Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία,  τις Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους ανέργους, τους μικρούς Επαγγελματοβιοτέχνες  τους μικρούς αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες, τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπούμε μπροστά για να σηκωθεί άνεμος  με την ακόμα πιο μεγαλύτερη συμμετοχή,  στην 24ωρη Πανελλαδική  Πανεργατική απεργία και την συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη μαζι με το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10:30 το πρωί.

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Η νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Τα νέα μέτρα προβλέπουν παραπέρα μείωση των μισθών στο Δημόσιο, τα εργασιακά με αιχμή το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, αλλά και τις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, δηλαδή τους νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, αλλά και το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία.

 

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις