Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ΠΑΜΕ Αχαΐας για τις εξελίξεις στο Καραμανδάνειο

Το ΠΑΜΕ Αχαΐας για τις εξελίξεις στο Καρ...

Κάλεσμα στην απεργία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Αχαΐας για τα πρόσφατα γεγονότα στο Καραμανδάνειο αναφέρει τα εξής:

"Η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου στον τομέα της υγείας γίνεται, για εμάς τους εργαζόμενους στον κλάδο, καθημερινά πιο ξεκάθαρη. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ και ικανοποιώντας τις ανάγκες των μονοπωλίων προχωράει αποφασιστικά στην παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας.

Στρώνει το έδαφος για τη μετέπειτα αξιοποίηση των κλινών και του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων από επιχειρηματίες του χώρου. Σύμμαχοί τους είναι οι δυνάμεις του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλλιεργούν στο κίνημα την αντίληψη στο εργατικό κίνημα ότι είναι μονόδρομος οι αλλαγές στον τομέα της υγείας για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου μαζί με τη μοιρολατρία, τη λογική ότι «τίποτα δε γίνεται».

Συνυπεύθυνος σε αυτήν την κατάσταση είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που βιάζεται να γίνει ο νέος «χαλίφης», καθώς πάγια θέση του αποτελεί η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Οι γενικές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης στην υγεία εφαρμόζονται και σε τοπικό επίπεδο στην περιφέρεια και το νομό μας. Όπως ενημερώσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα η 6η ΥΠΕ αποφάσισε τη μετακίνηση 2 συναδέλφων νοσηλευτών του χειρουργικού τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου, οδηγώντας στο κλείσιμο μίας από τις δύο χειρουργικές τράπεζες.

Το Δ.Σ. Του σωματείου των εργαζομένων του Καραμανδανείου, με την ανακοίνωση που έβγαλε για το ζήτημα αυτό, λανθασμένα μεταφέρει την αντιπαράθεση από την πραγματική αιτία και βάζει τους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων απέναντι, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από την ουσία. Ρίχνει το φταίξιμο στα «βολεμένα παιδιά», όπως το ίδιο λέει, του νοσοκομείου στο Ρίο.

Η αλήθεια είναι πως η συρρίκνωση και το περαιτέρω κλείσιμο των κλινικών είναι πάγιος στόχος και πολιτική της συγκυβέρνησης, καθώς με την υποβάθμιση και το κλείσιμό τους ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, στρώνεται το έδαφος για τη δραστηριοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο.

Η διαφθορά, τα ρουσφέτια και οι βολεμένοι είναι αποτέλεσμα του ίδιου συστήματος που αυτή τη στιγμή πετάει τους νοσηλευόμενους έξω από το νοσοκομείο. Το ίδιο χέρι που βάζει λουκέτο στις κλινικές είναι το ίδιο χέρι που τάζει ρουσφέτια, διαβρώνει τους εργαζομένους του κλάδου, απολύει και βάζει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και νοσηλευτές, πετάει τα παιδιά του λαού στο δρόμο χωρίς νοσηλεία.

Είναι, λοιπόν, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική η λογική που παίρνει αποσπασμένο το φαινόμενο της διαφθοράς, χωρίς να απαντάει στο ποιο σύστημα γεννά αυτά τα φαινόμενα.

Το Δ.Σ του σωματείου συνειδητά καλλιεργεί στάση αναμονής, λέγοντας μας να περιμένουμε 1,5 μήνα να δούμε αν θα επιστρέψουν οι 2 νοσηλευτές στις θέσεις τους, προκειμένου να μην οργανώσουμε την πάλη μας, να μην πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο λαός δεν πρέπει να ρίξουν κι άλλο τις απαιτήσεις τους. Να περάσουμε στην αντεπίθεση, διακυβεύεται εκτός των άλλων και η υγεία των παιδιών μας με το να μειωθούν οι χειρουργικές τράπεζες. Χωρίς να χάνουμε άλλο χρόνο, τώρα να κάνουμε συνέλευση σήμερα το μεσημέρι. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας μπροστά και στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την

Πέμπτη 27/11.
Απαιτούμε:
Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου τη Δευτέρα 24-11 το μεσημέρι ώστε να αποφασίσουμε  πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας μπροστα στις τελευταίες εξελίξεις.

Διεκδικούμε:

1.    Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί επί θητεία, οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να ξαναγυρίσουν στις θέσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα.

2.    Να μην κλείσουν τα χειρουργεία.

3.    Να μην περάσει η αξιολόγηση που υπηρετεί το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση!

4.    Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

5.    Την αναπλήρωση των απωλειών των μισθών, από το 2009 με αυξήσεις στους μισθούς.

6.    Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και πρόνοια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις