Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Πόλος ανάπτυξης και πολιτισμού ο "δρόμος της Εκεχειρίας"

Ηλεία: Πόλος ανάπτυξης και πολιτισμού ο ...

Η Ημερίδα για την "αναβίωση" του αρχαίου μονοπατιού

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Συμπολιτεία Ολυμπίας και ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» αναφορικά με το Δρόμο που συνέδεε την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία, το «Δρόμο της Εκεχειρίας».

Φορείς της Ηλείας και αρκετοί πολίτες στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για «αναβίωση» και ανάδειξη του μονοπατιού που συνέδεε την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων Ήλιδα, με τον ιερό τόπο που διεξάγοντο οι Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία.

Κοινή απόφαση των συμμετεχόντων στην εκδήλωση είναι να διεκδικήσουν ενωμένοι οι φορείς της Ηλείας μέσω του leader ή άλλων προγραμμάτων την χρηματοδότηση που απαιτείται για την υλοποίηση της μελέτης που έχει εκπονήσει ο ΕΟΤ και ενώνει την Ήλιδα με την Ολυμπία μέσω της ημιορεινής διαδρομής, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ο «Δρόμος της Εκεχειρίας», πόλο ανάπτυξης και ανάδειξης του πολιτισμού και της λαϊκής μας παράδοσης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει η «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και η Συμπολιτεία Ολυμπίας, αρωγός είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος με μήνυμα του Γραμματέα του κ. Πάνου Λειβαδά, δεσμεύεται για την προβολή του «Δρόμου της Εκεχειρίας», ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης περιπατητών – τουριστών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις