Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα τρυπάνια κάτω στο πολυώροφο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας – Κίνδυνος να χαθεί το έργο

Πάτρα: Τα τρυπάνια κάτω στο πολυώροφο το...

Παρά τις δεσμεύσεις για άμεση εκταμίευση των χρημάτων

Συνεχίζεται η αναμονή για την επανέναρξη των εργασιών στο πολυώροφο  κτίριο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, οι «περιπέτειες» του οποίου ξεκίνησαν με τον μεγάλο σεισμό του 2008 και δε λένε να τελειώσουν, όπως και η ταλαιπωρία ασθενών, ιατρικού προσωπικού κι εργαζομένων.

Οι εργασίες σταμάτησαν τον Σεπτέμβριο λόγω χρέους στον εργολάβο και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις γα άμεση εκταμίευση 1.300.000 ευρώ , ώστε τα συνεργεία να ξαναπιάσουν δουλειά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος  αν οι εργασίες δεν  ξεκινήσουν άμεσα την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσουν νέα σύσκεψη φορέων . «Μέχρι και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα ζητήσουμε γιατί αν το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ».

Από σήμερα ο κ. Πετρόπουλος θα επιδιώξει επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον υφυπουργό Ανάπτυξης  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ  για το θέμα , συνεχίζει την επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη ο Περοφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Μέχρι να υπάρξει ξανά «φως στο τούνελ» η κατάσταση στη νοσοκομειακή περίθαλψη θα παραμένει ασφυκτική. «Όταν λείπουν από το νοσοκομείο του Αγίου  Ανδρέα 200 κλίνες  η ταλαιπωρία και η γκρίνια μεγαλώνει. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις γιατί δεν έχουμε διαθέσιμο κρεβάτι» δηλώνει ο κ. Πετρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο περίπου εβδομάδες Πατρινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ . Κατσιφάρα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον κ. Κωνσταν τινόπουλο, ακολούθησε λίγες μέρες μετά συνάντηση με του εργολάβου με τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ , πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ που υλοποιεί το έργο, ενώ σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δεσμευτεί για  την άμεση εκταμίευση 3 εκ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη σε Τσούκαλη για τρία εκατ. ευρώ στον "Αγ. Ανδρέα"

Πάτρα: "Ασφυκτιά" το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Άμεση επανέναρξη των εργασιών στο πολυώροφο ζήτησαν Περιφέρεια κι εργαζόμενοι

Σήμερα το ραντεβού του εργολάβου με τη ΔΕΠΑΝΟΜ για τις εργασίες στο πολυώροφο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας - Αγώνας δρόμου για να ξεμπλοκάρουν

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις