Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Πάνω από 200 άτομα εξετάστηκαν δωρεάν για Ηπατίτιδα Β από την Praksis - Τι έδειξαν τα τεστ

Πάτρα: Πάνω από 200 άτομα εξετάστηκαν δω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κινητή μονάδα βρέθηκε στην Πάτρα από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου

Οι εξετάσεις για την Ηπατίτιδα Β δεν είναι δωρεάν και αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η Μ.Κ.Ο. Praksis , που στο πλαίσιο της καμπάνιας Πρώτα Ρώτα, βρέθηκε στην Πάτρα από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου και πραγματοποίησε πρόγραμμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δωρεάν τεστ για την Ηπατίτιδα Β. Η κινητή μονάδα βρέθηκε σε διαφορα κεντρικά σημεία της πόλης και από αυτή πέρασαν για να εξεταστούν, σύμφωνα με την Praksis, 236 άτομα κι εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr η Αλεξία Μπαμπλέκη, κοινωνική λειτουργός στην Praksis, στόχος είναι να δοθεί ενημέρωση και  δυνατότητα εξέτασης, καθώς οι εξετάσεις δεν είναι δωρεάν ούτε στα νοσοκομεία. Όταν διαπιστώνεται η νόσος, οι ασθενείς προωθούνται σε δομές της Praksis, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

Το πρόγραμμα γεωγραφικά καλύπτει την Ηλεία, την Αχαΐα και την Δυτική Αττική.Η δράση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και την υποστήριξη της Bristol Myers Squibb και περιλαμβάνει:

·         Καταγραφή, έρευνα και ενημέρωση ιατρών οι οποίοι ασχολούνται με την Ηπατίτιδα Β

·         Εκπαίδευση ιατρών ως προς τον εντοπισμό και την αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου, στην περιοχή από εξειδικευμένους Ηπατολόγους

·         Ευαισθητοποίηση τοπικών κοινωνιών για την Ηπατίτιδα Β (τρόποι μετάδοσης, προφύλαξης, κλπ)

·         Εξέταση πληθυσμών (γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν) στις κινητές μονάδες της PRAKSIS από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα πραγματοποιηθούν 2.500 τεστ.

·         Υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από την νόσο

·         Επεξεργασία των αποτελεσμάτων με σκοπό την αξιοποίηση και επικοινωνία τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων για την πρόληψη και πρόσβαση σε θεραπεία των πληθυσμών σε θέματα Ηπατίτιδας Β

Η Ηπατίτιδα Β, όπως αναφέρει η Praksis , αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες χρόνιας ηπατοπάθειας και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 3% του πληθυσμού (περίπου 300.000 άνθρωποι) έχουν χρόνια Ηπατίτιδα Β. Η Ηπατίτιδα Β έχει εμβόλιο που είναι υποχρεωτικό στα βρέφη και συνιστάται στις ευάλωτες ομάδες (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν σεξουαλική επαφή με πάσχοντες και σε νεογνά διαγνωσμένων μητέρων). Το εμβόλιο μπορεί κανείς να το κάνει σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας κατόπιν συνταγογράφησης.

Το επόμενο βήμα από την Praksis στην Πάτρα ως προς την καμπάνια για την Ηπατίτιδα Β είναι μια ενημερωτική δράση για γιατρούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being