Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρόκο: 30 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από πλημμύρες

Μαρόκο: 30 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενο...

Τα συνεργεία διάσωσης ψάχνουν για επιζώντες

Ξαφνικές πλημμύρες, που έχουν σαρώσει το νότιο κομμάτι του Μαρόκου, έχουν αφήσει πίσω τους μέχρις στιγμής τριάντα νεκρούς και δεκάδες άλλους αγνοούμενους. Η περιοχή του Μαρακές, καθώς και οι γειτονικές, χαρακτηρίζονται από τα σπίτια που είναι κατασκευασμένα από λάσπη, κάτι που τα καθιστά ευάλωτα σε σφοδρές βροχοπτώσεις.

Έτσι, από την Κυριακή, πολλά έχουν καταστραφεί, με τη λάσπη και τα νερά της βροχής να αποκλείουν τους δρόμους, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ξαφνικές καταιγίδες, έπληξαν τις επαρχίες Γκελμίμ, Αγκαντίρ και Ουαρζαζάτε, και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 31, συμπεριλαμβανομένων και 8 ατόμων της ίδιας οικογένειας, που έχασαν τη ζωή τους, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Για την ανεύρεση πτωμάτων και αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί γύρω στα 130 οχήματα παντός τύπου και 335 φουσκωτά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο συναγερμός για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνει μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και αναμένεται να κοπάσουν οι καταιγίδες.

Η έρευνα αποκαλύπτει πως πάνω από 100 σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες και πάνω από 100 δρόμοι αποκλείστηκαν, μεταξύ των οποίων και έξι εθνικές οδοί.

Ο δημοσιογράφος Μπραχίμ Μπουλίντ επιτέθηκε στις αρχές της χώρας, λέγοντας πως είχε προβλεφθεί ο κατακλυσμός, αλλά οι αρχές προτίμησαν να τον αγνοήσουν: «Προβλέφθηκε πως θα πέσουν πάνω από 100 χιλιοστά νερού, αλλά δεν έγινε τίποτα. Περίμεναν απλά να γίνει η καταστροφή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις