Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στην Πάτρα η παρουσίαση του βιβλίου "Έξω από την κρίση: Για μια χώρα που μας αξίζει"

Απόψε στην Πάτρα η παρουσίαση του βιβλίο...

Το βιβλίο έχει γράψει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, Gabriel Colletis.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο "Έξω από την κρίση: Για μια χώρα που μας αξίζει"  γραμμένο από τον Gabriel Colletis.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να δώσει μέσα σε 236 σελίδες, μία γενική ερμηνεία της κρίσης και να αναδείξει ένα σύνολο ζητημάτων που προκύπτουν απ’ αυτή.

Αυτά τα ζητήµατα που συνεπάγονται ριζικές αλλαγές τόσο στην εφαρµογή της οικονοµικής πολιτικής όσο και στο ευρύτερο πεδίο των θεσµών αποτελούν µέρος µίας προοπτικής προοδευτικής επεξεργασίας ενός νέου µοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα.

Αυτό το σχέδιο επεξεργασίας µπορεί να αποσαφηνιστεί από ερευνητές και γενικότερα από διανοούµενους. Μπορεί και πρέπει να ετοιµαστεί από τις πολιτικές δυνάµεις που φιλοδοξούν να αλλάξουν τα πράγµατα, έχοντας ως βάση από τη µια την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα και από την άλλη την επείγουσα αναγκαιότητα να προσφέρουν ένα µέλλον σε αυτή τη χώρα και ειδικά στη νεολαία της.

Ωστόσο, η ευθύνη της απόφασης εναπόκειται στο λαό: να αποφασίσει ποιο θα είναι το περιεχόµενο και τα µέσα αυτής της αλλαγής.

Μέχρι σήµερα µια µεγάλη µερίδα Ελλήνων αναζήτησαν τη σωτηρία τους ή µάλλον την επιβίωσή τους σε ατοµικές λύσεις. Αύριο οι Έλληνες θα πρέπει να συµµετάσχουν σε ένα συλλογικό έργο ανοικοδόµησης της χώρας και κατάκτησης της κυριαρχίας της. Το µέλλον της Ελλάδας θα γραφτεί στα ελληνικά, από τους ίδιους τους Έλληνες. Μια νέα πολιτική εξουσία δεν πρέπει να φοβάται αυτή την κίνηση, αντίθετα πρέπει να την ενθαρρύνει, προωθώντας ταυτόχρονα τους πειραµατισµούς. Τότε η ενέργεια που θα κινητοποιηθεί θα είναι ανίκητη.

Το βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 24/11/2014 στις 20.00 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο Lexis στο νέο του χώρο, στην οδό Κανακάρη 155-157, στην Πάτρα και ομιλητές θα είναι ο Τάσος Αδαμόπουλος, μηχανολόγος – μηχανικός και ο Αλέξης Γεωργούτσος επίσης μηχανολόγος – μηχανικός. Ο συγγραφέας Gabriel Colletis είναι καθηγητής των οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στην Γαλλία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture