Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eκδήλωση αυτή την Τρίτη στο Αγρίνιο, για την Εξάλειψη της Βίας εναντίον των Γυναικών

Eκδήλωση αυτή την Τρίτη  στο Αγρίνιο, γι...

Στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη,

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας εναντίον των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών, στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1960.

Η ημέρα έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δώσει έναυσμα προκειμένου να ληφθούν δράσεις για την καταπολέμηση του βίαιου αυτού φαινομένου.

Στον Δήμο Αγρινίου, στον γειτονικό νομό Αιτωλοακαρνανίας, λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 ένας Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών και Παιδιών αυτών και παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις κατά το ξεκίνημα της  λειτουργίας  του, η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.

Ο Ξενώνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας καθώς και στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας εναντίον των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου), ώρα 10.00-13.00, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις