Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων;

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια  στον Κοινωνικό...

Της Ευσταθίας Γιαννιά μέλους του Δ.Σ. του Κοιν. Οργανισμού Πάτρας- Εκπρόσωπος της παράταξης Νέα Πόλη

Έκπληξη και απορία προκάλεσε στα μέλη του Δ. Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού Πάτρας η πληροφόρησή μας από τα ΜΜΕ ότι την προηγούμενη Πέμπτη, σε χώρο του Δήμου και παρουσία του Δημάρχου, έγινε διανομή τροφίμων σε επιλεγμένους συμπολίτες μας. Το όλο εγχείρημα σχεδιαζόταν για περισσότερο από ένα μήνα, μυστικά (γιατί άραγε;) και εκτελέστηκε με συνεργασία της οργάνωσης και προσωπικά του προέδρου του Κοιν. Οργανισμού Θ. Τουλγαρίδη.

Κάποια οργάνωση για την οποία δεν λάβαμε επαρκείς διευκρινίσεις ως προς τον χαρακτήρα και τους σκοπούς της με την επωνυμία "Λαϊκή Αλληλεγγύη", απαίτησε να κάνει η ίδια τη διανομή με αντάλλαγμα την εγγραφή των βοηθούμενων συμπολιτών μας, ως μέλη της.

Παρακάμφθηκε τόσο το Δ.Σ., όσο και οι υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι σκηνές δε, που εκτυλίχθησαν (όπως αυτές μας περιγράφτηκαν από τα ΜΜΕ και παριστάμενους), προσέβαλαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξέθεσαν το Δήμο!

Θέλω να είμαι σαφής: στις δύσκολες στιγμές που οι συμπολίτες μας περνούν, είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια ανακούφισής τους, από οπουδήποτε κι αν αυτή προέρχεται. Αρκεί να γίνεται με την πρέπουσα ευαισθησία και τον προσήκοντα σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ατόμου. Ιδιαίτερα δε, όταν στις δράσεις αυτές εμπλέκεται και ο Δήμος, στις προαναφερόμενες απαιτήσεις προστίθεται και το αίτημα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, μακριά από κάθε προσπάθεια ψηφοθηρικής ή άλλης εκμετάλλευσης.

Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε και πάλι έκπληκτοι, ότι ο πρόεδρος του οργανισμού που εμείς τα μέλη του ΔΣ εθελοντικά υπηρετούμε, σχεδιάζει πάλι εν αγνοία μας, νέα δράση, πιθανότατα με την ίδια οργάνωση, αυτή τη φορά στα σχολεία.

Ποιον εξυπηρετούν τελικά οι «μυστικές αποστολές» και πού αποβλέπουν;

Ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού χειρίζεται τόσο σημαντικά και ευαίσθητα θέματα τον καθιστά έκθετο απέναντι στην κοινωνία της πόλης. Η δε προσπάθειά του να μεταθέτει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Οργανισμού, από τους οποίους όμως κρατά μυστικούς τους χειρισμούς του, δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό, για το τι συμβαίνει στ’ αλήθεια εκεί!

Προσπαθούν κάποιοι να υποκαταστήσουν τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες σε δύσκολες στιγμές στήριξαν και στηρίζουν την κοινωνική συνοχή;

Επιχειρούν κάποιοι να τις απαξιώσουν και να τις υποκαταστήσουν με εκτός του Δήμου μηχανισμό;

Ματαιοπονούν!

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου δεν προσφέρονται για οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση.

Ας το αντιληφθούν, πριν να είναι αργά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις