Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: «Η πρόληψη των συχνών λοιμωδών νοσημάτων»-Επιστημονική εκδήλωση στο Σαραβάλι

Πάτρα: «Η πρόληψη των συχνών λοιμωδών νο...

Απο τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Άγιου Νικόλαου Σαραβαλίου  από το Σύλλογο Προστασίας Υγεία και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου.

Οι έγκριτοι ομιλητές κ. Γεώργιος Πάνος , λοιμωξιολόγος αναπληρωτής καθηγητής Π.Γ.Ν.Π., κ. Γεώργιος Μιχαήλ, χειρουργός, μαιευτήρας-γυναικολόγος, λέκτορας Π.Γ.Ν.Π. και κ. Ιωάννης Δετοράκης, Υγιεινολόγος, Α΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, με τις εκλαϊκευμένες εισηγήσεις τους κάλυψαν το θέμα της ημερίδας η οποία είχε τον τίτλο «Η πρόληψη των συχνών λοιμωδών νοσημάτων στην κοινότητα»

Μεταξύ των άλλων  ο κ. Πάνος ανέφερε ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανοσίας από άτομο σε άτομο. Επίσης  ετονίσθη ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εάν εμβολιάζετο από το συγκεκριμένο εμβόλιο το 80% του πληθυσμού, που σήμερα δεν ξεπερνά το 35%.

Ο κ. Μιχαήλ παρουσίασε τα ευεργετικά αποτελέσματα του εμβολίου κατά του ιού HPV (ανθρώπινων θηλωμάτων) το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όταν η εμβολιαστική  κάλυψη ξεκινάει από μικρή ηλικία, ακόμη και κάτω των 12 ετών.

Ο κ. Δετοράκης αναφέρθηκε στην απαραίτητη χρήση και ασφάλεια του εμβολίου της ηπατίτιδας Α και Β λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 500 χιλιάδες φορείς ηπατίτιδας Β και ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος.

Η συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε το ενδιαφέρον του κοινού για τον τομέα της πρόληψης, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους στόχους του συλλόγου.

Τέλος από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κοτσώνη αναφέρθη ότι η όλη εκδήλωση ενετάχθη στο πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» στο τομέα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση διεύρυνσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας σε θέματα Υγείας» που πρόσφατα ανέλαβε να υλοποιήσει ο Σύλλογος από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being